Haberler

Halk Oylamasına Doğru

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, halk oylamasının bir kandırmadan ibaret olduğunu iddia etti.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, halk oylamasının bir kandırmadan ibaret olduğunu iddia etti.

İnce, partisince Çanakkale'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, halk oylaması sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Çanakkale candır, sevdadır, vatandır, haktır, imandır" diyen İnce, "Çanakkale kınalı kuzularını meydana gönderen anaların kentidir. Şehitlerimizin aziz kentidir. Çanakkale direniştir, Çanakkale yeniden doğuştur. Bu topraklarda elimiz kırılmasın diye, dilimiz susmasın diye, başımız eğilmesin diye kızıl kanlarını damla damla akıtan şehitlerin kentidir Çanakkale." diye konuştu.

18 maddelik anayasa değişikliği için 16 Nisan'da referanduma gidileceğini hatırlatan İnce, şunları kaydetti:

"Binali Yıldırım diyor ki, 'evet çıkarsa terörü bitireceğiz. Evet çıkarsa ekonomi düzelecek. Evet çıkarsa daha mutlu daha güçlü bir Türkiye olacak' Onlara Çanakkale'den sesleniyorum; soru bir, bunların hangi maddesine evet dersek terör bitecek? Söz bende 'evet' diyeceğim tamam. Ama bana anlatın bakayım. Soru iki, hangi maddeye 'evet' dersek ekonomi düzelecek, Türkiye güçlenecek? Ben okudum göremedim. Böyle bir madde yok. Terörü bitirecektiniz de her gün çocuklarımız şehit olurken 15 yıldır neredeydiniz? Niye bitirmediniz? Kim engel oldu sana? Binali Yıldırım mı engel oldu. Genelkurmay Başkanı mı engel oldu."

Anayasa değişikliğinin bir kandırmadan ibaret olduğunu iddia eden İnce, "Meydanlara çıkıp ta, evet birinci madde şu, ikinci madde şu, üçüncü madde şu diyebiliyor musunuz? Hayır, peki ne diyor? HDP hayır diyormuş, PKK hayır diyormuş, FETÖ hayır diyormuş, CHP hayır diyormuş. Ben televizyonda, gazetede FETÖ'nün hayır dediğini görmedim. Gören var mı? Peki bunlar nereden biliyor." ifadelerini kullandı.

Mitinge, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Muharrem İnce Çanakkale Yalova Politika Güncel Haberler

title