Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, 'Türk Demokrasisini Artık Millet Yönetecektir' Dedi

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, 'Türk demokrasisini artık millet yönetecektir' dedi.

Tüzmen, 12 Eylülde yapılacak referandum nedeniyle Tarsus'ta esnafı ziyaret edip, 'evet' oyu istedi ve ardından partisinin gençlik kolu yöneticileri ve partililerle birlikte iftar açtı.

Tüzmen, esnaf ziyaretlerinde gördüğü ilgiye teşekkür ederken, bakanlıktan ayrıldıktan sonra dahi seçim bölgesine sık sık geldiğini ve seçmenleriyle biraraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Esnaf gezilerini sürdürmeye devam edeceğini belirten Tüzmen, AK Parti Tarsus Gençlik Kolu tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar yemeğinde de yaptığı konuşmada, '12 Eylül'de verilecek 'evet' oyları istikrarın adresini gösterecektir. Artık Türk demokrasisini millet yönetecektir ve milletin üstünde hiçbir güç olmayacaktır' dedi.

Referandumun Avrupa Birliği'ne giden yolda önemli bir adım olduğunu vurgulayan ve halkın 'evet' tercihini kullanması için onlarca nedeni olduğunu, ancak bu pakete 'hayır' demenin çok zor olduğunu ve muhalefet partilerinin işinin bu nedenle zor olduğunu kaydeden Tüzmen, şöyle konuştu:

'Ülkemizde demokrasi birçok kez milletin iradesinin dışında kesintiye uğradı ve ülke her zaman geriye gitti. Artık darbelerin geride kalması gerekiyor. 2010'dan sonra Türkiye demokrasisi kesintiye uğramayacak. Bu milletin kararıdır ve millet kendi geleceğini belirleyecektir.' AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin yaşamın her alanında çağ atladığını ve istikrarlı bir şekilde Türkiye'nin bugün dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığına işaret eden Tüzmen şunları kaydetti:

'12 Eylül referandumunda milletin nüne getirilen paketteki tüm maddelere muhalefet önce evet diyordu. Ancak sonra bir-iki madde için mızıkçılık yaptılar. Şimdi ise işin içinden çıkamıyorlar. Türkiye'de istikrarın devamı için bizim yerimizde kim olsaydı bu değişiklikleri yapmak zorundaydı. Halkımızın tercihini elini vicdanına koyarak (evet) diyeceğine inanıyoruz.'

İftar yemeğine AK Parti Tarsus ilçe Başkanı Ali Aydoğan, Mersin İl gençlik Kolu Başkanı Ramazan Işık, Tarsus Gençlik Kolu Başkanı Serdar Yılmaz, AK Parti Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile partililer katıldı.

(SÖ-DAB-ÜNS) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title