Haberler

Halk Ezgilerine Yön Veren Ustalar" Anıldı

Muğla yöresinin yerel müzisyenleri, Menteşe Belediyesi'nin düzenlediği "Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız-2" etkinliği ile anıldı.

Muğla yöresinin yerel müzisyenleri, Menteşe Belediyesi'nin düzenlediği "Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız-2" etkinliği ile anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde Galip Birgili'yi Anma temasıyla düzenlenen etkinlikte, Muğla yöresinin yerel müzisyenleri TRT arşivine giren başta Ormancı ve Kerimoğlu olmak üzere Muğla Türkülerinin orijinal versiyonlarını seslendirdiler.

Canlı performansların ardından konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla'nın bir kültür ve sanat kenti olduğunu söyledi.

Düzenlenen kültürel etkinliklerle hem yöresel kültüre sahip çıkıldığını hem de orijinalliği bozulmadan kültürün gelecek kuşaklara aktarıldığını vurgulayan Gümüş, aynı zamanda yöresel müzik kültürünün gelişmesine önemli katkılar sağlayan Galip Birgili'yi de andıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından etkinliğe destek veren yöresel müzisyenlere plaketleri Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları Levent Ünver ve Mehmet Güven tarafından verildi.

Etkinliğini onur konuğu Mehtap Birgiliye ise plaketi, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bahattin Gümüş Menteşe Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title