Haberler

Halil Mutlu'dan Gümüş Madalya

İtalya'nın Lignano Kentinde Devam Eden 87. Avrupa Büyük Erkekler Halter Şampiyonası'nda 56 Kiloda Podyuma Çıkan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Halil Mutlu, Gümüş Madalya Kazandı.

İtalya'nın Lignano kentinde devam eden 87. Avrupa Büyük Erkekler Halter Şampiyonası'nda 56 kiloda podyuma çıkan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, koparmada altın, silkme ve toplamda da gümüş madalya kazandı.

Koparmada ilk 2 denemesinde başarılı olamayan milli halterci Halil Mutlu, 120 kiloyu son hakkında kaldırarak altın madalya kazandı. Koparmada 118 kiloyla Moldovalı Igor Bour 2., 111 kiloyla da Belçikalı Tom Goegobuer 3. oldu. Silkmede ise ilk hakkında başarılı olamadığı 149 kiloyu 2. hakkında kaldıran milli halterci Halil Mutlu, 3. ve son hakkında denediği 151 kiloyu kaldıramadı. Silkmede Moldovalı Igor Bour 151 kiloyla altın, milli halterci Halil Mutlu 149 kilo ile gümüş, İtalyan Vito Delino ise 135 kilo ile bronz madalya kazandı. Toplamda ise Moldovalı Igor Bour 269 kilo ve yarışma tartısı farkıyla altın madalya kazanırken, milli halterci Halil Mutlu yine aynı kilo ve yarışma tartısı farkıyla gümüş, Belçikalı Tom Goegebuer de 244 kiloyla bronz madalya aldı.

Bu arada 56 kilodaki diğer milli halterci Sedat Artuç ise, antrenman sırasında sakatlanarak yarışmadan çekildi.

(İY-İY-NÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title