Haberler

Halil Altıntop: Duygularım Rol Oynadı

Alman Spor Dergisi Kicker, Almanya Birinci Ligi Takımlarından Schalke 04'te Oynayan Milli Futbolcu Halil Altıntop ve Alman Ümit Milli Takımı'nda Forma Giyen Mesut Özil'e Neden Türk ve Alman Milli Takımlarını Seçtiklerini Sordu.

Alman spor dergisi Kicker, Almanya Birinci Ligi takımlarından Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Halil Altıntop ve Alman Ümit Milli Takımı'nda forma giyen Mesut Özil'e neden Türk ve Alman Milli Takımlarını seçtiklerini sordu.

Halil Altıntop, “Neden Almanya için oynamıyorsunuz” şeklindeki bir soruya karşılık, kardeşi Hamit'in Türk Milli takımında oynamak istediğini belirterek, “Benim için iki tarafın da iyi argümanları vardı. Sonunda ailemizin ülkesi için karar verdik. Duygular bir rol oynamasaydı Almanya için karar verirdim” dedi.

Hamit ile birlikle 17 yaşında ilk kez Türk Milli takımın aday kadrosuna katıldıklarında başka bir kültürde yetiştiklerini anladıklarını ifade eden Halil, Türk Milli takımına uyum sağlama yönünde bir sorun çekmediklerini belirtti.

"Kendinizi daha fazla Türk mü yoksa Alman mı hissediyorsunuz” ve “Ramazan'da oruç tuttunuz mu” şeklindeki soruları cevaplandıran Halil, “Burada bir Türk gibi yaşıyoruz. Türk Milli takımında olduğumuz zaman oruç tutmak kesinlikle yasak” şeklinde konuştu.

Halil, “Bir Türk kulübünde oynamak için planınız var mı” sorusuna karşılık da “Türkiye'de her takımda en fazla 6 yabancı futbolcu oynayabileceği için bize ilgi çok büyük. Bir Türk futbolcusu olarak İstanbul derbisinde oynamak lazım” şeklinde cevap verdi.

Mesut da “Siz neden Almanya için oynuyorsunuz” şeklindeki bir soruya karşılık, “Almanlar benim için çok çaba sarf ettiler. Türk Futbol Federasyonu milli takıma davet etmek için uzun süre düşündü” dedi.

Alman U21 Milli Takımında kendisini iyi hissettiğini ifade eden Mesut, “Ben burada doğdum. U21 takımında arkadaşlarımla birlikte kendimi evimde gibi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Milli takım seçiminde özgür bir seçim yaptığını ve ailesinin de arkasında durduğunu söyleyen Mesut, verdiği karardan şimdiye kadar pişmanlık duymadığını belirtti.

Mesut, “Daha sonra pişmanlık duyabileceği” yönündeki bir soruya karşılık da “Bunu şu an söylemek çok zor. Hangi ülke beni ister onu bilemem” dedi.

Mesut, Alman milli marşını neden söylemediği şeklindeki bir soruya karşılık da kendisini bununla özleştirmemekle bir ilgisinin olmadığını, Alman Milli takımında oynayan Lucas Podolski'nin de milli marşı söylemediğini ifade etti.

Mesut, Türkiye'de hangi takımı tuttuğu yönündeki bir soruya karşılık da “Kendimi küçük bir Fenerbahçe taraftarı olarak nitelendirebilirim. Özellikle derbi maçları olduğu zaman çok heyecanlanırım” ifadesini kullandı.

“Kendini daha fazla Alman mı yoksa Türk olarak mı hissediyorsun” şeklindeki bir soruya Mesut, “Daha fazla Türk. Burada ailem büyük bir rol oynuyor. Evde Türkçe konuşuyoruz. Yiyecekler, inanç, müzik, arkadaşlar buna dahil” şeklinde cevap verdi.

Türkiye'ye gittiklerinde kendisini yabancı olarak görmediğini belirten Mesut, “Ailem Karadeniz'in Hısıroğlu köyünden geliyorlar. Yılda bir iki kez gitmeme rağmen çok iyi kabul görüyorum” dedi.

Mesut ve Halil, gelecekte de Almanya'da kalmak istediklerini ifade ettiler.

Kicker'in haberinde, Bundesliga'da 10 Türk kökenli futbolcunun oynadığını, bu futbolculardan 4'ünün hangi milli takım için oynayacakları yönünde karar verebilecekleri ifade edildi.

Haberde, Zafer Yelen (Hansa Rostock), Emre Öztürk (VfL Wolfsburg), Halil Altıntop (Schalke 04) Hamit Altıntop (Bayern München), Necat Aygün (MSV Duisburg), Yıldıray Baştürk (VfB Stuttgart), Mesut Özil (Schalke 04), Umut Kocin (Arminia Bielefeld), Bilal Çubukçu (Hertah BSC Berlin ) ve Serdar Taşçı'nın (VfB Stuttgart) Bundesliga'da oynadıklarını, FIFA kurallarına göre 21 yaşını doldurmamış ve A Milli Takımda oynamamış olan Mesut Özil, Umut Kocin, Bilal Çubukçu ve Serdar Taşçı'nın hangi milli takım için oynamak istediklerine karar verebilecekleri belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title