Haberler

Haliç'te Nostaljik Sandallarla Geziler Başlıyor

Haber-Kamera Özgür ARSLAN İstanbul DHA İstanbullular, 'Kancabaş adlı nostaljik sandallarla Haliç'te doyasıya gezme fırsatı bulacaklar.

Haber-Kamera Özgür ARSLAN İstanbul DHA

İstanbullular, 'Kancabaş adlı nostaljik sandallarla Haliç'te doyasıya gezme fırsatı bulacaklar. Altın boynuzun ziyaretçileri, Feshane-Eyüp-Teleferik-Evlendirme Dairesi-Miniatürk-Sütlüce güzergahında seyir yapabilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tanıtımını yaptığı 'Kancabaş adlı nostaljik sandallardan şimdilik 20 adet üretildi. Haliç üzerinde konuşlanmış 6 yüzer iskeleden inilip binilebilecek sandallar elektrik motoru ile çalışıyor. Sandalların sayısını ilerki dönemde 80 adete kadar çıkaracaklarını belirten Kadir Topbaş, 'Bizim çocukluğumuzda sandalcılara 25 kuruş verirsiniz, Eminönü'ne veya karşıya geçersiniz. veya Eyüp Sultan'a sandalla gelirsiniz. Rahmetli annemle çok geldiğim günleri hatırlıyorum. Bu güzelliklerin geri gelmesini arzu ettik. Burada sandallar var. Sandalcılar var. Tespitlerini yapıp, buraya sandal sefasını getirelim dedik. Haliç'in orijinalinde Kancabaş sandalları vardı. Sandalcıların sandallarını bunlarla değiştirerek bizim kültürümüzden bir parçayı yeniden İstanbul'a kazandırdık dedi.

Kadir Topbaş ayrıca, kürekle çalışan sandallardan da İstanbullulara kiralamak üzere üreteceklerini söyledi.

LEONARDO KÖPRÜSÜ PROJESİ SON AŞAMAYA GELDİ

Sandalcılar para kazansın diye Galata Köprüsü'nü açtıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, bu sefer de vatandaşların 'Biz nasıl karşıya geçeceğiz' sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, Haliç'te 1502 yılında Sultan 2. Beyazıt döneminde Leonardo da Vinci'nin tasarladığı, ancak gerçekleştirilemeyen köprüyle ilgili projenin son aşamaya geldiğini açıkladı. Topbaş, 'Yayalar için de şu anda hazırlıklar tamamlandı, Leonardo köprüsünü koyacağız buraya dedi.

Kadir Topbaş ayrıca, Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattının tanıtımını yaparak, bu hattı hedeflerine koyduklarını söyledi.

Topbaş, tanıtımını yaptığı Kancabaş sandalını bir süre kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title