Haberler

Haliç'te kürek şenliği

Güncelleme:

Bu yıl 9.'su gerçekleştirilen Haliç Dostluk Kupası kürek yarışlarında birinciliği Kadir Has Üniversitesi kazandı.

Bu yıl 9.'su gerçekleştirilen Haliç Dostluk Kupası kürek yarışlarında birinciliği Kadir Has Üniversitesi kazandı.

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası için yarıştı. Rahmi M. Koç Müzesi önünden başlayan ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde tamamlayan 2 bin 100 metrelik yarışta, Kadir Has Üniversitesi birinci oldu.

Yarışın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle iki yıl aradan sonra organizasyonun düzenlendiğini hatırlatarak, "Her iki takımın sporcuları da zor koşullar altında nasıl disiplinle çalışılabileceğinin çok güzel birer örneğini oluşturdu. Karanlık demediler, soğuk demediler, bu yarış için çalışmalarına aralıksız devam ettiler. Her biriniz bu yarışın kazananısınız. Sizi yürekten kutluyorum. Yarış bitti ve şimdi bir sonraki yıl için hazırlanacaksınız. Bu çabalarınız sayesinde Haliç Dostluk Kupası herkesin imrendiği bir geleneğe dönüşecek." ifadelerini kullandı.

Koç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı ise yarışa katılan tüm kürekçileri centilmence mücadelelerinden dolayı tebrik ederek, şunları kaydetti:

???????"Kadir Has Üniversitesi ile başlatmış olduğumuz Haliç Dostluk Kupası da bu spora verdiğimiz uzun soluklu desteğin bir ispatı. Küreğin uygarlık tarihindeki rolü milattan önce 25. yüzyıla kadar uzanıyor. İlk kez Roma ve Mısır'da kullanılan küreğin deniz ticaretinin yanı sıra keşiflerin yapılmasında da önemli rolü var. Yurt dışında kürek branşında neredeyse 150 senedir yarışan üniversiteler var ve ilk resmi yarış 1829'da İngiltere'de Oxford ve Cambridge üniversiteleri arasında yapılmış. Umarım üniversitelerimiz 300 sene sonra da bu yarışları devam ettirir."

Kaynak: AA / Spor

Koç Üniversitesi Haliç Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title