Haberler

Halepçe Katliamının Yıldönümü

İnsan Hakları Derneği (İhd) Hakkari Şubesi Başkanı Avukat Fahri Timur, Yeni Halepçe Katliamlarının Yaşanmaması İçin Bütün İnsanların Dayanışması Gerektiğini Söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı Avukat Fahri Timur, yeni Halepçe katliamlarının yaşanmaması için bütün insanların dayanışması gerektiğini söyledi.

Belediye İş Merkezi'ndeki KESK Şubeler Platformu bürosunda, İHD, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, Eğitim Bilim ve Kültür Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES), Halepçe katliamının 19. yıldönümü sebebiyle ortaklaşa bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan İHD Şubesi Başkanı Fahri Timur, 19 yıl önce 16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin ve yönetimi tarafından kimyasal silahlar kullanarak Halepçe'de başta Kürtler, Asuriler olmak üzere çocuk, kadın ve erkeklerin aralarında bulunduğu 5 binden fazla kişinin öldüğünü belirtti. Saddam'ın Enfal katliamından dolayı yargılandığını ve Halepçe katliamına ilişkin gerçekler ortaya çıkarılmadan insan haklarına aykırı bir ceza yönetimi olan idamla cezalandırıldığını savunan Timur, "Yeni Halepçelerin olmaması için katliamı unutmamamız gerekir. Bu acı günü yaşayan Kürtler, Asuriler ve diğer haklarla bütün insanların dayanışması gerekir. Halepçe katliamında hayatını kaybeden masum insanları saygıyla anıyoruz. Biyolojik kimyasal ve nükleer silahların üretimi ve kullanılması yasaklansın. Dünya halklarının yaşam hakkı korunsun. Haklara karşı suç işleyenler hangi devlet yöneticisi olursa olsun yargılansın" dedi.

Açıklamanın ardından Halepçe katliamında öldürülen kadın ve çocukların fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi. Basın açıklamasına, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı Sabahattin Suvağcı, sivil toplum örgütleri ile kalabalık bir vatandaş grubu da katıldı.

(FT-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title