Haberler

Halaçoğlu'ndan Sözde Ermeni Soykırımı İddiacılarına Hodri Meydan

Türk Tarih Kurumu (Ttk) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Sözde Ermeni Soykırımı Yapıldığı İddiasında Bulunanlara, "Biz Netiz. Her Ortamda, Yuvarlak Masa mı Dört Köşe mi, Her Ne Şartta Olursa Olsun Tartışmaya Hazırız" Dedi.

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, sözde Ermeni soykırımı yapıldığı iddiasında bulunanlara, "Biz netiz. Her ortamda, yuvarlak masa mı dört köşe mi, her ne şartta olursa olsun tartışmaya hazırız" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi'nde ilki 3-4 Aralık 2005 tarihinde düzenlenen "Tarihte Türkler-Ermeniler ve Gerçekler" konulu panelin ikincisi gerçekleştirildi. Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı, İstanbul Marmara Eğitim Vakfı ve Bodrum Ticaret Odası ile bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen panelin ilk oturumunda, konuşmacı olarak TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bodrum Belediye Başkan Vekili Zeki Özkeskin ve ilçe Kaymakamı Abdullah Kalkan açılış konuşması yaptı. Daha sonra söz alan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Gerçekte herkes Ermeni soykırımını kabul etmemizi arzu ederek, 'Türkler tarihleriyle yüzleşsinler' diyor. Tabii böyle bir şey olmayacak. Çünkü böyle bir şey olmadığını ispat etmiş durumdayız" dedi.

Bir süre önce Nusaybin'in bir köyünde toplu mezar olduğu iddiaları üzerine kendisinin bütün dünyaya seslendiğini ve araştırma yapılması için teklifte bulunduğunu hatırlatan Halaçoğlu, sadece İsveç'ten Suryani soykırımı üzerine çalışan bir profesörden cevap geldiğini söyledi. Geçmiş tarihlerde farklı ülkeler arasında yapılan yazışmalardan örnekler de veren Halaçoğlu, bir basın toplantısında bir muhabirin kendisine "Ermeniler'e ait toplu mezarları neden araştırmıyorsunuz?" şeklinde sorduğunu dile getirerek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Toplu mezar olmadığını iddia ediyorum. 4 senedir kimse cevap veremedi. Sadece Nusaybin'i söylediler. Birlikte açalım diye kabul ettim. Aksilik olmazsa 24 Nisan'da bu çalışma yapılacak. Herkes hanyayı, Konya'yı görecek. Bu araştırma için uluslararası laboratuvar tahlilleri yapılmasına kadar kabul ettim. Hepsi çok büyük hayal kırıklığına uğrayacak. Biz her ortamda tartışmaya hazırız. Toplu mezar açma çalışmasıyla ilgili olarak Ermeniler'in öldürdükleri Türkler'e, Müslümanlar'a ait mezarlara da bakalım dedim."

Her şeyin ortaya çıkmasına rağmen Batı'nın düşüncesinden vazgeçmeyeceğinin görüleceğini söyleyen Halaçoğlu, "Aslında hiç kimse doğruyu aramak istemiyor. Ermeni meselesi ile değil Türkiye ile uğraşıyor. Serv'i gerçekleştiremeyenlerin, tekrar gerçekleştirmeye çalışması planının bir parçası olmasından öte değildir" diye konuştu.

5 oturum halinde gerçekleştirilen panelin diğer oturumlarında ise sırasıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, araştırmacı-yazar Şükrü Server Aya, Koç Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Norman Stone ve Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi'ndeki paneli Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Çağatay Erdoğan ve vatandaşlar dinledi.

(OU-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title