Haberler

Hakkında Gıyabi Tutuklama Kararı Bulunan D.d. Gözaltında

Ziraat Bankası'nı 6.5 Milyon YTL Dolandıran ve O Günden Bu Yana Firarda Olan D.d. Yakalandı. Kemal Sunal ve Eşref Bitlis'in Eşlerinin de Aralarında Bulunduğu Mudilerin Şikayetinin Ardından 5 Yıl Boyunca Yakalanamayan D.d. Bakırköy'de Bir Evde Gözaltına Alındı.

Ziraat Bankası'nı 6.5 milyon YTL dolandıran ve o günden bu yana firarda olan D.D. yakalandı. Kemal Sunal ve Eşref Bitlis'in eşlerinin de aralarında bulunduğu mudilerin şikayetinin ardından 5 yıl boyunca yakalanamayan D.D. Bakırköy'de bir evde gözaltına alındı.

Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde 12 yıl çalışan ve bankayı 6.5 milyon YTL dolandırdıktan sonra ortadan kaybolan D.D. , polis tarafından yakalandı. 2002 Ekim ayında ortaya çıkan olayın ardından yapılan incelemelerde D.D.'nin bankaya verdiği zararın faiziyle birlikte 8.5 milyon YTL olduğu açıklanmıştı.

Çevresinde çok iyi bir izlenim bırakan D.D. iddialara göre, bankayı 1996 yılında itibaren dolandırmaya başladı. Mudilerden H.Y.'nin hesabının sıfırlanmasının ardından D.D. yasak olmasına rağmen 'havuz hesabı' açarak isteyenin parasını havuza almaya başladı. İddialara göre bunlarla da yetinmeyen D.D., kamu kurum ve kuruluşlarının hesaplarından da havuza para aktarmaya başladı. Yaşanan olayların ardından müşteriler bankadan paralarını çekmek için sıraya girdi. D.D.'nin yaptığı dolandırıcılık ortaya çıkınca

aralarında ünlü mudilerin de olduğu ortaya çıktı. Bunların başını ise Kemal Sunal ve Eşref Bitlis'in eşleri oluşturdu. D.D. ayrıca eşi A.D'nin emekli olduktan sonra idari işler müdürlüğünü yaptığı Spastik Çocuklar Derneği'ni de dolandırdığı ortaya çıktı.

2002 yılında ortaya çıkan olayın ardından firar eden ve her yerde aranan D.D. yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Dolandırılanların arasında Kemal Sunal ve Eşref Bitlis'in eşleri, Necdet Üruğ, Muhittin Fisunoğlu gibi isimlerin şikayetinin ardından olayı kapsamlı şekilde soruşturan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, D.D.'yi önceki gün Bakırköy'de saklandığı evde yakalamayı başardı.

Dizdaroğlu emniyetteki işlemlerinin ardından Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine hakkındaki iddiaları yalanlayan D.D., "Her şey mahkemede ortaya çıkacak" dedi.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title