Haberler

Hakkarililer Artık Memleketinde Şifaya Kavuşuyor

Hakkari Devlet Hastanesi'nde İlk Defa Yapılan Bir Ameliyatla, Yürümekten Güçlük Çeken Bir Hastanın Sırtından 15 Santimetre Uzunluğunda 600 Gram Büyüklüğünde Bir Ur Çıkartıldı.

Hakkari Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan bir ameliyatla, yürümekten güçlük çeken bir hastanın sırtından 15 santimetre uzunluğunda 600 gram büyüklüğünde bir ur çıkartıldı.

Hakkari'ye atanan doktorlar, başarılı ameliyatları yöre halkını sevindiriyor. Bir süreden beridir Hakkari Devlet Hastanesi'nde görev yapan Beyin Cerrahı Uzmanı Opr. Dr. Sezai Yılmaz, ilde bir ilke imza attı. Geldiği günden beri 25 değişik başarılı ameliyat yapan Dr. Yılmaz, önceki gün ise yürümekten güçlük çeken Hamit Özmedir isimli vatandaşın sırtında 15 santim uzunluğunda 600 gram büyüklüğünde bir ur çıkarttı.

Bir süre öncesine kadar en ufak bir ameliyat için çevre iller başta olmak üzere İran'a bile gitmek zorunda kalan vatandaşların şehirlerinde sağlıklarına kavuşması büyük bir memnuniyet yaşatırken, hasta sevkleri ile devletin de büyük bir külfetten kurtulduğu belirtiliyor.

Yaklaşık 3 yıldan beridir sırtında sürekli büyüyen ur yüzünden büyük acılarlar çeken ve toplum içine çıkamayan 45 yaşlarındaki evli ve 12 çocuk babası Hamit Özdemir önceki gün başarılı bir ameliyatla bu sıkıntıdan kurtarıldı. Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sezai Yılmaz, 1.5 saat süren başarılı bir ameliyatla vatandaşın sırtındaki kitleyi çıkartarak ilde bir ilke imza attı. Sağlığına kavuştuğu için çocuklar gibi sevinen Hamit Özdemir, doktora teşekkür etti. Özdemir, "Gün geçtikçe ağrılarım çoğalmaya başladı ve yürüyemez hale geldim. Şişlik ve ağrılarım yüzünden insan içine çıkamıyor, gözüme uyku girmiyordu. Opr. Dr. Sezai Yılmaz, başarılı bir ameliyatla sırtımdaki büyük kitleyi aldı. Kitlenin ne olduğu, yine Hakkari'de hizmete giren Patoloji Bölümü'nde gelen tanı ile belli olacağını söylediler. Bu ameliyat il dışında yapılmış olsaydı ekonomik olarak çöküntüye uğrayacaktım. Kendi memleketimde tek kuruş ödemeden sağlığıma kavuştum. Allah doktordan razı olsun, artık rahatlıkla dolaşabiliyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Hekimoğlu ise, kısa sürede halkın sevgisini kazanarak yöre halkı tarafından taktir edilen, başarılı ameliyatlarla gündemde olan Opr. Dr. Sezai Yılmaz'ı kutladıklarını belirtti. Dr. Hekimoğlu, hastanede yapılan ameliyatlarda ilk defa bu denli büyüklükte bir urun çıkartıldığını söyledi.

(FT-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title