Haberler

Hakkarili Kızların Yıl Sonu Defilesi

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Mesleki Eğitim Fuarı Yıl Sonu Sergisi'nde Yöresel Kıyafetlerle Defileye Çıkan Kız Öğrenciler, Ünlü Mankenleri Aratmadı.

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2006-2007 eğitim öğretim yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mesleki Eğitim Fuarı Yıl Sonu Sergisi'nde yöresel kıyafetlerle defileye çıkan kız öğrenciler, ünlü mankenleri aratmadı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen sergiye, 8'i lise, 12'si ilköğretim olmak üzere 20 okul katıldı. Yöresel yemekler ve el sanatları görücüye çıktı. Fuarda en büyük ilgiyi Hakkari Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen defile aldı. Yöresel kıyafetleri ile defileye çıkan kızlar güzellikleri ile ünlü mankenleri aratmadı. Fuarın açılışında konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, eğitim ve öğretimde büyük mesafeler elde ettiklerini belirtti. Eğitim, sağlık, ulaşım ve altyapı olmak üzere yeni değişimler yaşandığını ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, eğitim kalitesini arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Vali Nasuhbeyoğlu, "Eğitim öğretim alanında büyük başarılar kaydediyoruz. İlimize bu yıl bin kişiye yakın öğretmen ataması yapılmıştır. Öğretmenlerimize yönelik hizmet içi eğitimlerimiz devam etmektedir. Hakkari eğitim süreci dönüşümünde mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bizler de eğitim kalitesini yükseltmek için her türlü çabayı sarfediyoruz" dedi.

Vali Nasuhbeyoğlu, kız öğrencilerinin yöresel kıyafetlerle düzenlediği defileyi büyük ilgi ile izledi. Defileye katılan kız öğrencilerinden Hasret Aşkan ile Rojver Bor isimli öğrenciler, amaçlarının yöresel kıyafetleri tanıtmak olduğunu söylediler

(FT-MET-Y)

01.06.2007 19:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title