Haberler

Hakkarili Kız Öğrencilerin Büyük Başarısı

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Panasonic Firması Tarafından Dünya Çapında Düzenlenen 'Çocuk Gözüyle Yaşam' Adlı Kısa Film Yarışmasının Türkiye Ayağında, Çektiği 'Kardelen' Adlı Filmle Birincilik Kazanan Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (Yibo) Öğrencilerini Makamında Kabul Ederek Ödüllendirdi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Panasonic firması tarafından dünya çapında düzenlenen 'Çocuk Gözüyle Yaşam' adlı kısa film yarışmasının Türkiye ayağında, çektiği 'Kardelen' adlı filmle birincilik kazanan Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerini makamında kabul ederek ödüllendirdi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, çektikleri 'Kardelen' isimli kısa film ile Türkiye çapında birinci olan Çağdaş Yaşam Kız YİBO öğrencileri ile Okul Müdürü Bilal Gür ve Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın'ın da katıldığı ziyarette Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan ile Abdullah Uçgun'un da hazır bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın Panasonic firmasının, 1988 yılından beri her yıl dünyanın farklı yerlerinde "Kid Witness News" adıyla düzenlenen ve temelinde uygulamalı bir video eğitim programı olan bir kısa film yarışması düzenlediğini belirterek "Bu kapsamda Tekofaks ve Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı işbirliği ile 'Çocuk Gözüyle Yaşam' adıyla bir yarışma düzenlendi. Türkiye'deki tüm milli eğitim müdürlüklerine başvuru formları gönderilerek, okulların katılımı sağlandı. Hakkari'de de Çağdaş Yaşam Kız YİBO öğrencilerimiz Bay köyünde çektikleri 'Kardelen' isimli film ile yarışmaya katıldı. 7 öğrenciden oluşan ekibimiz, Hakkari'nin bir köyünde yaşayan, ailesi tarafından okutulmayan ve cinsiyet ayrımcılığına maruz kalan küçük bir kızın ressam oluşunun hikayesi ele alındı. Yarışma 2 aşamalı halinde yapıldı. Okulumuz 1. aşamada en iyi 7 senaryo arasına girerek finale kalmış, daha sonra birinci seçildiği açıklanmıştır" dedi.

Global olan bu yarışmanın bundan sonraki ayağının gelecek nisan ayında 25 ülkenin birinci filmlerinin yarışacağını ve 6 finalist seçileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın "Okulumuz Çağdaş Yaşam Kız YİBO, 6 finalist arasına girerse Haziran ayında Japonya'da gerçekleştirilecek global ödül töreninde dünya birincisi seçilecektir. Dünya birincisi olan okula çeşitli ödüller verilerek ekipte bulunan 2 kişi Pekin olimpiyatları için Çin'e götürülecektir" şeklinde konuştu.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi. Vali Nasuhbeyoğlu, büyük başarı elde eden öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

(FA-MET-Y) 10.03.2008 18:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title