Haberler

Hakkarili Kadınlar Lokanta Açtı

Hakkari'de Bir İlke İmza Atan Bir Grup Bayan, Yöresel Yemeklerin Yapıldığı Bir Lokanta Açtı.

Hakkari'de bir ilke imza atan bir grup bayan, yöresel yemeklerin yapıldığı bir lokanta açtı.

Göz Nuru Kadın Evi'nden 6 bayan, Çevre Yolu üzerindeki Duman İş Merkezi'nde yöresel yemeklerin yapıldığı lokantayı hizmete açtı. Bugün hizmete giren lokantanın açılışını Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Yahya Bacak, eşleriyle birlikte yaptı. Pehlivan, aile bütçelerine katkıda bulunan kadınlara desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Hakkari Valiliği'nin vermiş olduğu desteklerle tamamı bayanlardan oluşan bir lokantayı hizmete açtıklarını belirten Göz Nuru Kadın Evi Sorumlusu Ayfer Koparan ise, "Eşlerimizin üzerimizde baskı kurmasına rağmen buna boyun eğmeden Göz Nuru Kadın Evi'ni faaliyete geçirdik. Kiramızı ise Hakkari Valiliği ödedi. Bulunduğumuz mekanda dar gelirli kadınları da bünyemizde barındırdık. Kadın evinde el sanatlara üreterek aile bütçemize katkıda bulunmaya çalıştık. İlk etapta 60 olan kadın üye sayımızı bugünlerde bin 800 kadar çıkarttık. Kadınların işlettiği bir lokanta açmayı düşündük. Hakkari Valiliği'nin destekleriyle lokantamızı hizmete açtık. Lokantamızda değişik yöresel yemekler yapıyoruz. Aşçılığını ve garsonluğunu yine biz 6 bayan yapıyoruz. Kadınlar istedikten sonra arkasında eşinin de desteği olunca başaramayacağı şey yoktur. Biz çabaladık en sonunda başardık. Darısı iş kurmak isteyen bayanların başına" dedi.

(FT-MET-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title