Haberler

Hakkarili Hacı Adayları Törenle Uğurlandı

Hakkari'den Bu Yıl Kutsal Topraklara Gidecek 269 Hacı Adayından 172'si Yaklaşık 2 Bin Kişinin Katıldığı Törenle Uğurlandı. Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı DTP'li Metin Tekçe'nin de Katıldığı Uğurlama Töreninde, Duygusal Anlar Yaşandı. Vali Yardımcısı Pehlivan, Devletin Birliği ve Huzuru İçin Hacı Adaylarından Dua İstedi.

Hakkari'den bu yıl kutsal topraklara gidecek 269 hacı adayından 172'si yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı DTP'li Metin Tekçe'nin de katıldığı uğurlama töreninde, duygusal anlar yaşandı. Vali Yardımcısı Pehlivan, devletin birliği ve huzuru için hacı adaylarından dua istedi.

Otobüs ve özel araçlarla Van'a oradan da uçakla kutsal topraklara gidecek olan 172 hacı adayı için Şehir Stadyumu'nda tören düzenlendi. Uğurlamaya Vali Yardımcısı Pehlivan, Belediye Başkanı Metin Tekçe, haç kafilesine başkanlık da yapacak olan İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü ve hacı yakını yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Uğurlama töreninde hacı adaylarının yakınlarının gözyaşlarını tutamaması yüzünden duygusal anlar yaşandı. Vali Yardımcısı Pehlivan, hacı adaylarının ayrıcalıklı bir yolculuk yaptıklarını belirterek devletin birliği ve huzuru için dua etmelerini istedi. Pehlivan, şöyle konuştu:

''Bu yolculuğa çıkan vatandaşlarımız ve hemşehrilerimizden şunu rica ediyoruz. Lütfen dualarınıza, milletimizi, devletimizi, hatta bütün insanlığı da dahil ediniz. Devletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde milletler cemiyeti içerisinde, uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşması ve bundan sonra da yapılması gerekenler hususunda, Allah tarafından bizlere, gelecek nesillere güç ve kuvvet verilmesi için dualarda bulununuz.''

Belediye Başkanı Metin Tekçe de hacı adaylarından mazlum Müslümanlar için dualarını eksik etmemesini istedi.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title