Haberler

Hakkarili Engellilerden El Sanatları Sergisi

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği, Türkiye İş Kurumu (İş-kur) İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Tarafından Açılan Değişik Kurslarda Eğitim Gören Engellerin Yaptıkları Ürünler, Düzenlenen Sergiyle Halkın Beğenisine Sunuldu.

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan değişik kurslarda eğitim gören engellerin yaptıkları ürünler, düzenlenen sergiyle halkın beğenisine sunuldu.

Sabah saatlerinde Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Süleyman Kaya, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Avni Ziyan, İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Çelik ile engelliler katıldı.

Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, dernek olarak İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri projeler kapsamında bir süre önce kilim, el sanatları ve dış giyim kursları açtıklarını belirtti. Yaklaşık 9 ay süren kurslar sonunda engellilerin yaptığı ürünleri burada sergileyerek 5 ve 250 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarttıklarını belirten Keskin, "Bu kurslara katılan yaklaşık 40 engellimiz sertifika aldı. Engellilerimiz aldıkları sertifikalarının yanı sıra kurs boyunca birbirinden güzel ürünler hazırladılar. Bugün açtıkları sergiyle ürünlerini halkın beğenisine sundular. Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacaktır" dedi.

Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ise, hedef kitleleri olan çocuklara, kadınlara ve öğrencilere yönelik değişik alanlarda projelerinin olduğunu belirterek, bu hedef kitlelerinden en önemlilerinden bir tanesinin de engelli vatandaşlar olduğunu belirtti. Engellilerin yaptıkları birçok proje ve işle engel tanımadıklarını belirten Pehlivan, "Hep konuşmalarımızda söylüyoruz. Bedensel engelli değil problemimiz. Önemli olan özgür düşünebilmek, hayal edebilmek ve bu düşünebildikleri ve hayal ettiklerini hayata geçirebilmektir. Hakkari olarak da bunu gerçekten başarabiliyoruz. Arkadaşlarımız bir araya gelerek bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Hayatta üretken olabilmek hem kendimiz, ülkemiz hem de dünya için çok önemli bir değerdir diye düşünüyoruz. Bu değere ve toplumsal algıya katkıda bulundukları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Kursların gerçekleşmesinde emeği geçen kurum müdürlerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan beraberindekilerle birlikte açılışını yaptığı sergiyi gezerek, engellilerin yaptıkları ürünleri yakından inceledi. Serginin gezilmesinin ardından Pehlivan, birbirinden güzel ürünler hazırlayan engelliler teşekkür ederek onlarla bir süre sohbet etti.

(NT-MET-Y) 19.06.2008 18:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title