Haberler

Hakkarili Depremzedeye Çadır ve Soba Yardımı

Kızılay Derneği Hakkari Şubesi, Bir Süre Önce Kentte Meydana Gelen 3.7 Şiddetindeki Depremde Evi Yıkılan Bir Vatandaşa Çadır ve Katalitik Soba Yardımında Bulundu.

Kızılay Derneği Hakkari Şubesi, bir süre önce kentte meydana gelen 3.7 şiddetindeki depremde evi yıkılan bir vatandaşa çadır ve katalitik soba yardımında bulundu.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Fadıl Alçiçek, 28 Ocak 2008 tarihinde meydana gelen 3.7 şiddetindeki depremde toprak evi yıkılan Yukarı Çaltıkuru köyü sakinlerinden Ekrem Kahraman'a çadır ve katalitik soba yardımında bulunduklarını söyledi. Depremle birlikte evi yıkılan vatandaşın kendisine yardım yapılması konusunda valiliğe müracaatta bulunduğunu belirten Alçiçek, "Sayın Valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun talimatları doğrultusunda bu vatandaşımıza çadır ve soba yardımında bulunduk. Bizim yaptığımız yardımların yanı sıra ayrıca valilik de kendisine gıda ve para desteğinde bulundu" dedi.

Ekrem Kahraman ise, meydana gelen depremle birlikte toprak evininin yıkılması neticesinde yaklaşık 15 günden beridir 10 nüfuslu ailesiyle birlikte köydeki bir akrabasının evinde kaldıklarını belirtti. Kahraman, "Ailemle birlikte bundan sonra gündüzleri verilen çadırda, geceleri ise soğuk olduğu için yine akrabamın evinde kalacağım. Bana yardımda bulunan yetkililere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Ekrem Kahraman isimli vatandaş, Kızılay Derneği tarafından kendisine verilen çadır ve sobayı taşıyarak köyüne götürmek üzere bir akrabasının da yardımıyla minibüs durağına götürdü.

(NT-MET-Y)

11.02.2008 18:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title