Haberler

Hakkari: Yüksekova'da Bir Aile Dramı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Ortaç köyünde oturan Uygur ailesinin içinde bulunduğu durum, yürekleri burkuyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Ortaç köyünde oturan Uygur ailesinin içinde bulunduğu durum, yürekleri burkuyor.

Ortaç köyünde oturan Uygur ailesinin reisi Sadullah Uygur (32), 5 çocuğuyla sefalet içinde yaşam mücadelesi veriyor. 4 yıl önce kendisine ev yaparken yıkılan duvarın altında kalan baba Uygur, belinin kırılmasıyla tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş. Maddi durumları iyi olmadığı için tedavisini yarım bırakan baba Uygur, artık kuru ekmeğe muhtaç durumda. Uygur ailesi evinde her gün tam bir yas havası hakim olurken, çocuklarla baba birbirlerine bakıp dakikalarca ağlıyor. Yaşlı gözlerle yaşadığı durumunu anlatan Sadullah Uygur, tekerlekli sandalyeye mahkum olmadan önce dostunun çok olduğunu söyledi. Baba Uygur, "Çocuklarım hepsi öğrenci, ne olur bana yardım edin, ayağa kalkıp çocuklarımı kimseye muhtaç etmeyeyim" dedi.

Babasının bulunduğu durumu göz yaşları içersinde anlatan 13 yaşındaki Sibel ise "Babam ayağa kalkamıyor. Elimizde hiç paramız yok. Ama buna rağmen bizleri okula gönderiyor. Ben durumu arkadaşlarıma bile anlatamıyorum. Ne olur babamı kurtarın. Eğer babam kurtulmazsa bizde okuyamayız. Zaten komşuların yardımlarıyla ayakta duruyoruz. Babam dimdik ayaktayken, her gün evimize yüzlerce kişi geliyordu. Şimdi kimse bize yardım etmiyor" diye konuştu.

Komşularının yardımıyla geçimlerini sağlayan ailenin, yaşadıkları toprak evin kapı ve pencereleri de yok. Uygur ailesi şimdi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title