Haberler

Hakkari Ypg'li Yılmaz Hakkari'de Toprağa Verildi

Suriye'nin Kobani kentinde, 15 Ekim 2014'te PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla çatışmaya giren ve bir hafta önce cenazesi enkaz altında bulunan 'Reber Dize' kod adlı Ahmet Yılmaz, Hakkari'de toprağa verildi.

Şahlıurfa'da ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) yetkillileri tarafından teslim alınan ve dün gece Hakkari'ye getirilen YPG'li Ahmet Yılmaz'ın cenazesi toprağa verilmek üzere bugün sabah saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi morgondan alındı. Ce¬na¬zeye HDP Hakkari Milletvekili adayı Nihat Akdoğan, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, HDP Hakkari il Eş Başkanı Rahmi Temel de katıldı.

Hastane morgundan alınan YPG'li Yılmaz'ın cenazesi, kalabalık eşliğinde yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser mezarlığına getirildi. Yılmaz'ın cenazesinin Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi sırasında ise partililer, herhangi bir olayın olmaması için bina önünde önlem aldı. Cenaze, mezarlık girişinde ise bir süre omuzlarda taşındı. Ardından da mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Yılmaz'ın cenazesinin toprağa verilmesi sırasında ailesi ve yakınları Kütçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından HDP Hakkari il Eş başkanı Rahmi Temel bir konuşma yaptı. Temel, YPG'li Yılmaz ve onun arkadaşlarının önünde saygı ile eğildiklerini belirterek,"Kürt halkı üzerinde zulüm ve zorbalık yapan ve onlara destek verenler kirli hesaplarında bir türlü geri adım atmıyorlar. Sizler çok iyi biliyorsunuz, Reber yoldaşımız AKP'nin TIR'ları ile İŞİD terör örgütüne gönderilen mermilerle şehit edilmiştir. Hala bazı insanlar Kürtler üzerindeki bu zulümleri görmeyip AKP'ye destek veriyor. Bizler bugüne kadar binlerce şehidimizi toprağa verdik" dedi. Temel, cenazeden dolayı kepenklerini kapatan esnafların da kepenklerini açmalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Suriye Ypg Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title