Haberler

Hakkari: Yangın Bir Aileyi Evsiz Bıraktı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, Mutfak Tüpünden Çıktığı Kaydedilen Yangın, 4 Nüfuslu Kaçar Ailesini Bayram Günü Evsiz Bıraktı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, mutfak tüpünden çıktığı kaydedilen yangın, 4 nüfuslu Kaçar ailesini bayram günü evsiz bıraktı.

Yangın, ilçeye bağlı Akkaya Köyü Dağdibi Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre anne Sinem Kaçar, çocuğunun acıkması üzerine tüpün üzerinde süt ısıtmak isterken, tüpün gaz kaçırması sonucu evi aniden alevler sardı. Evde bulunan 3 misafir ile 4 aile ferdi içeride mahsur kaldı. Yanma tehlikesi geçiren 7 kişi, komşuların yardımı ile sağ olarak kurtarıldı. Bayram günü evsiz kalan Kaçar ailesi, geçici bir süre için komşularının yanlarına yerleşti.

Geçimini 5 keçileri ile sağladıkları öğrenilen İsa ve eşi Sinem Kaçar, devletin ve hayırsever vatandaşların yardımını beklediklerini belirtti. Açıklamada bulunan baba İsa Kaçar, tamamen yanan evde kurtuluşlarının bir mucize olduğunu ifade etti. Kaçar, "Mübarek Ramazan Bayramı bize zehir oldu. Bayramı evsiz geçirdik. Başımıza gelenleri, Allah kimsenin başına getirmesin. Evde bulunan tüm eşyalarımız yandığı için geçici olarak komşularımızda kalıyoruz. Alev alan tüpü köylüler etkisiz hale getirmeseydi, köyde birçok ev hasar görebilirdi. Yetkililerin ve hayırsever vatandaşların, bizi aç ve açıkta bırakmamalarını istiyoruz. Evimizin yapılmaması halinde soğuk kış günlerinde perişan olacağız" diye konuştu.

Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title