Haberler

Hakkari ve Şırnak'ın İl Statülerinin Kaldırılmasına İlişkin Tasarı

Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülmesini öngören yasa tasarısı, bu illerden gelen bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülmesini öngören yasa tasarısı, bu illerden gelen bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

Otobüslerle Hakkari ve Şırnak'tan gelen vatandaşlar, TBMM'nin Dikmen kapısı önünde toplandı. Polisin güvenlik gerekçesiyle beklemelerine izin vermediği grup, Güvenpark'a yürüdü.

"Hakkari, Şırnak ildir, il kalacak" sloganı atan vatandaşlar adına yapılan basın açıklamasında, yüzölçümleri birçok ilden büyük olan Hakkari ve Şırnak'ın il statülerinin devam etmesi istendi.

Basın açıklamasının ardından, sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak'tan gelen heyetle birlikte TBMM'ye giren sanatçı Yılmaz Erdoğan da Güvenpark'a geldi.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, partilerin grup başkanvekilleriyle konuyu görüştüklerini ve bu görüşmelerden çıkacak sonucu beklediklerini söyledi.

Yüksekova ve Cizre'nin il yapılmasını ancak Hakkari ve Şırnak'ın da il olarak kalmasını istediklerini dile getiren Erdoğan, düzenlemenin yöre halkının taleplerinin de göz önünde bulundurularak yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.

Grup, davul ve zurna eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Erdoğan Hakkari Dikmen Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title