Haberler

Hakkari ve Iğdır'daki Terör Saldırıları

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırıları, Zonguldak ile Ereğli ilçesinde protesto edildi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırıları, Zonguldak ile Ereğli ilçesinde protesto edildi.

İstasyon Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişilik lise ve üniversite öğrencisi, ellerinde Türk bayrağı ve dövizlerle "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganı atarak Madenci Anıtı önüne kadar yürüdü. Grup, burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla ve korna çalarak destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Zeynep Dilan Kılıç, siyasetin, toplum ve millet için yapılan düşünce savaşı olduğunu söyledi. Türk ve Kürdün kardeş olduğunu ifade eden Kılıç, teröre tepki göstererek birlik çağrısı yaptı.

Bu arada, Birleşik Kamu-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ve sendika üyeleri, Madenci Anıtı önünde toplandı. Kahveci ve beraberindekiler daha sonra AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nın da bulunduğu binanın önüne gelerek terör olaylarını kınamalarının ardından siyah çelenk bıraktı.

Bu sırada bir vatandaş, "Polislerimiz ve askerlerimiz ölüyor. Halk ve devlet nerede" şeklinde tepki gösterdi.

Ereğli

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırılarına, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odasına bağlı taksi, servis şoförleri ile halk otobüsü sürücüleri tarafından yaklaşık 500 araçlık konvoyla tepki gösterdi.

Müftü Mahallesi'de başlayan konvoy öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, terör saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Araçlar, Türk bayrakları ile donatılırken çevredeki vatandaşlar da protestolara alkışlarla destek verdi. İlçe merkezinde tur atan sürücüler, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Dağlıca Hakkari Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title