Haberler

Hakkâri ve Bitlis'teki Kutlamalar Erken Başladı

Hakkâri ve Bitlis'te DTP Organizatörlüğünde Nevruz Kutlamaları Başladı. Kutlamalara Katılanlar, Kürkçe Şarkılar Eşliğinde Halay Çekerek Kürtçe, 'Yaşasın Nevruz' Diye Slogan Atıldı. Kutlamalarda Alışılmışın Dışında Terörist Başı Abdullah Öcalan'ın Posteri Açılmazken, Lehine Slogan da Atılmadığı Dikkat Çekti.

HAKKÂRİ ve Bitlis'te DTP organizatörlüğünde nevruz kutlamaları başladı. Kutlamalara katılanlar, Kürkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek Kürtçe, 'Yaşasın nevruz' diye slogan atıldı. Kutlamalarda alışılmışın dışında terörist başı Abdullah Öcalan'ın posteri açılmazken, lehine slogan da atılmadığı dikkat çekti.

Kar yağışının olduğu Hakkari'de nevruz sakin başladı. Sabah saatlerinde çarşı merkezinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, DTP komitesinin oluşturduğu geniş güvenlik çemberi altında Kürtçe şarkılar eşliğinde yürüyerek 'Yaşasın nevruz' sloganı atarak kutlamaların yapılacağı Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahaya geldi. Polisler tarafından tek tek arananlar nevruz alanına alındı. DTP komitesinin oluştuğu yaklaşık 100 kişi güvenlik kordunu oluşturdu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Nevruz kutlamaları Kürtçe söylenen şarkı ve türkülere eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. Sahanın oldukça çamur olması nedeniyle belediye tarafından zemine çakıl döküldü. Hakk^ari'de nevruz kutlamalarında, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılmazken, posterlerine de rastlanılmadı. Kalabalık topluğunun, daha çok DTP'nin bayrakları ve yeşil yapraklı kırmızı, sarı gül demetleri ile 'DTP'ye üye ol, bir gül de sen ol' yazılı poster taşındı.

Bitlis'teki nevruz kutlamaları Tatvan İlçesi'nde saat 11.00'de fuar alanında başladı. Geniş önlemlerinin alındığı kutlamalara katılmak için gelenler aramadan geçirildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı nevruz kutlamlarına katılanlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde coşup, halay çekti. Nevruz ateşinini yakılması ardından yerel sanatçıların okuduğu Kürtçe türkülerle Nevruz kutlamaları devam etti. Kutlama yapılan alanda alışılmışın aksine kırmızı, yeşil, sarı bez parçaları yerine DTP bayrakları taşındığı gözlenirken, teröristbaşı Öcalan lehine slogon da atılmıyor.

Behçet DALMAZ- Özcan ÇİRİŞ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title