Haberler

Hakkari Valiliği'nden 400 Aileye Daha Set Üstü Ocak ve Tüp Yardımı

Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Sydv) Tarafından Başlatılan Proje Kapsamında Sosyo Ekonomik ve Terör Olayları Nedeniyle Köylerinden Göç Eden 400 Aileye Daha Set Üstü Ocak ve Tüp Yardımı Yapıldı.

Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından başlatılan proje kapsamında sosyo ekonomik ve terör olayları nedeniyle köylerinden göç eden 400 aileye daha set üstü ocak ve tüp yardımı yapıldı.

Valilik binasında düzenlenen törende konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, fakir ve mağdur olan vatandaşlara SYDV aracılığıyla birçok hizmet götürdüklerini belirtti. Ellerindeki kaynakların kısıtlı ve sınırlı olması nedeniyle zaman zaman gönüllü kuruluşların yardımlarını talep ettiklerini ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, 1 ay önce ilde kaç ailenin set üstü ocağı yok diye böyle bir proje hazırladıklarını kaydetti. Nasuhbeyoğlu, "Bu bağlamda dar gelirli ailelere destek verilmesi için il sınırlarımız içerisinde

faaliyet gösteren LPG firmalarının adreslerine birer yazı yazmıştık. Sağ olsunlar 2 firmamız bizim projemize destek verdi. Geçen hafta Aygaz firmasının verdiği 400 adet set üstü ocak ve tüpleri dağıtmıştık. Bugün de İpragaz firmamızın sağladığı 400 adet set üstü ocak ve tüpleri fakir vatandaşlarımıza dağıtıyoruz" dedi.

İpragaz Anonim Şirketi Adana Satış Müdürü Burhanettin Sınanmış ise şirketlerinin 1961 yılında İstanbul'da Türkiye'nin ilk likit petrol gazı şirketi olarak kurulduğunu belirtti. İpragaz'ın Türkiye'de 3 stoklama ana terminali, 17 dolum tesisi, 16 stoklama deposu, 2 bin bayisi ve 6 bin çalışanı ile yaklaşık 50-60 insana istihdam sağlayan kuruluşlardan biridir. Sınanmış, büyüklük sıralamasında ilk 25 şirketlerin arasında yer alan ipragazın 81 vilayette olduğu gibi Hakkari'de de bayisi olduğunu söyledi.

Sınanmış, Hakkari'de valiliğin hazırladığı projeye destek vermekten çok mutlu olduklarını belirterek, projeyi hazırlayanlara teşekkür etti.

Daha sonra Vali Nasuhbeyoğlu, Burhanettin Sınanmış'a desteklerinden dolayı bir teşekkür belgesi ile içinde ters lale çiçeği maketi bulunan bir plaket hediye etti. Vali ve beraberindekiler daha sonra temsili birkaç aileye set üstü ocak ve tüp verdi. Diğer ailelerin malzemelerinin ise İpragaz bayii firması tarafından evlerine götürülerek teslim edileceği bildirildi. Proje kapsamında, il merkezinde 400, Şemdinli ilçesinde 150, Çukurca ilçesinde 50, Yüksekova ilçesinde ise 200 olmak üzere toplam 800 aileye

set üstü ocak ve tüp dağıtıldığı bildirildi.

Bu arada projenin geliştirilmesindeki amacın terör ve çeşitli sebeplerle köylerinden göç ederek, il ve ilçe merkezlerine yerleşen dar gelirli ailelere destek sağlamak ve yörede son derece kısıtlı olan orman varlığının yakıt olarak kullanımının önüne geçmek suretiyle çevre oluşumuna katkı sağlamak olduğu bildirildi. Düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Zübeyir Kızılkaya, İl Defterdarı Abdullah Kırım ile yardım alan aileler katıldı.

(NT-AKK-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title