Haberler

Hakkari Sağlık Müdürlüğü Ekipleri, Çeşme Mühürledi

Hakkari Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü Ekipleri Tarafından, Suyu İçmeye Elverişli Olmadığı Gerekçesiyle Bir Çeşmenin Mühürlendiği Bildirildi.

Hakkari Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, suyu içmeye elverişli olmadığı gerekçesiyle bir çeşmenin mühürlendiği bildirildi.

Edinilen bilge göre, son bir ay içerisinde yaklaşık 71 kişinin tifo şüphesiyle hastaneye başvurması üzerine Sağlık Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Belediye ve Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırma sonucunda, şehrin içme suyu şebekelerinin temiz çıktığı bildirildi. Şehir şebeke suyu incelemesinin ardından ekipler mahallelerde bulunan çeşmeleri de incelemeye aldı.

Biçer Mahallesi'nde bulunan Kanisefaran çeşmesinde tifoya neden olan kolibasilin oranının yüksek çıkması üzerine ekipler tarafından çeşmenin mühürlendiği bildirildi. Belediye ve sağlık ekipleri mahalle sakinlerini uyararak birçok hastalığı beraberinde getiren çeşmelerdeki suyu kullanmamaları çağrısında bulundu.

(FT-AKK-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title