Haberler

Hakkari: Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeydan Hakkari'de

Hakkari'de incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, Mecburi Hizmet Yasası kapsamında bölgeye atanan doktorların görevlerine başlamamaları halinde Türkiye'nin hiçbir köşesinde kendilerine hizmet sunma şansı tanımayacaklarını söyledi.

Hakkari'de incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, Mecburi Hizmet Yasası kapsamında bölgeye atanan doktorların görevlerine başlamamaları halinde Türkiye'nin hiçbir köşesinde kendilerine hizmet sunma şansı tanımayacaklarını söyledi.

Yüksekova İlçesi'ndeki incelemelerinin ardından dün akşam saatlerinde Hakkari'ye gelen Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, bugün öğle saatlerinde Devlet Hastanesi Başhekimi ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bilal Dinçsoy ile Biçer Mahallesi'nde temeli atılan 'Namık Erdoğan Sağlık Ocağı inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Yılmaz Erdoğan'ın amcası Adil Erdoğan'dan sağlık ocağı hakkında bilgi alan Zeydan, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı olarak Mecburi Hizmet Yasası'nı tekrar yürürlüğe koymak zorunda kaldıklarını ifade eden Zeydan, bu bölgelere ihtiyaç duydukları sağlık personelini görevlendirdiklerini söyledi. Hem sağlık tesisleri ve çalışanlarını yerinde görmek hem de onlara moral, motivasyon açısından destek olmak ve bakanlığın bu bölgelerdeki ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla görevlendirildiğini aktaran Zeydan, "Memnuniyetle gördüm ki bölgeye gelen sağlık çalışanları tabii ki altyapı sorunlarıyla karşı karşıya kalmalarına rağmen çok iyi sağlık hizmetleri vermek adına üstün gayretler gösteriyor" dedi. Bir gazetecinin ise 'Mecburi Hizmet Yasası kapsamında Hakkari'ye atanan, ancak gelmeyen doktorlar var' yönündeki sorusunaysa Rüstem Zeydan, bu konuda 'Gelemiyorlar' lafını daha şık bulduğunu dile getirdi. Gelemeyen doktorların kendi has sorunları ve ailevi problemleri olduğunu ifade eden Zeydan şunları söyledi:

"Yoksa kimse sağlık hizmetini bu millete sunmaktan sarfı nazar edemez. Hele hekimler benim meslektaşlarım asla böyle bir şey yapmaz. Mecburi Hizmet Yasası her ay itibariyle kuralar marifetiyle çekilerek bu bölgelere doktorları gönderiyoruz. Tabi yasanın önemli bir özelliği ve özü de gelmeyen arkadaşlara Türkiye'nin her hangi bir köşesinde sağlık hizmetini sunmak şansını zaten vermiyoruz. Dolayısıyla da gelemeyenlerin hekimliklerini icra etmeleri diye bir şey söz konusu değildir. Kuralar sonucunda her ay buraya hekim geldiğini göreceksiniz. Tabi bu bize başka bir sorun getirecek. Bu sorunun çözümüne de bu fiziki mekanlar büyük katkı verecek. Hekimleri bu bölgelere çokça gönderdiğimiz zaman biliyorsunuz ilin altyapı soruları var. Özellikle sağlık çalışanları için sosya doneti ve bizim sağlık altyapısı olarak tabir ettiğimiz, başta konuşlanabileceği yaşam alanları sıkıntısı olabileceği için maalesef arkadaşlarımızı burada belki çok rahat şartlarda bu görevlerini ifa ederken koruyamayabileceğiz. TOKİ'nin yapmış olduğu konutlardan 30 ila 40 tanesini bakanlığın imkanları dahilinde almayı düşünüyoruz. 23 ilde bunu planladık, bu illerin başında da Hakkari gelmektedir. Dolayısıyla da sağlık çalışanları tabi başta doktorlar olmak üzere bu bölgeye gelmemeleri için hiçbir sorun yoktur. Buraya gelen doktorlarda bu işin daha ulvi bir hizmet olduğu yaşayarak öğreneceklerdir".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title