Haberler

Hakkari'nin Şemdinli İlçe Merkezine Yapılan Saldırının Ardından

Hakkari'nin Şemdinli İlçe Merkezine Saldırıda Bulunarak Kaçan Teröristlerin Yakalanması İçin Bölgede Başlatılan Operasyonlar Sonucunda 2 Teröristin Etkisiz Hale Getirildiği, Çok Sayıda Silah ve Patlayıcı Maddenin Ele Geçirildiği Bildirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezine saldırıda bulunarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar sonucunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda silah ve patlayıcı maddenin ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 18-27 Haziran 2007 tarihlerinde ve son olarak da 12 Temmuz 2007 tarihinde Şemdinli ilçesi girişindeki güvenlik kuvvetlerine ve polis kontrol noktasına silahlı saldırı eyleminde bulunup kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. Açıklamada, "Bu operasyonların sonucu olarak 13 Temmuz tarihinde, saat 00:30 sıralarında Şemdinli ilçesi Yukarı Yiğitler köyü yakınında saldırı olayının failleri

olduğu tespit edilen 2 terörist ile temas sağlanmış, "Teslim ol" ihtarına ateş ederek karşılık veren teröristler olay yerinde etkisiz hale getirilmişlerdir. Teröristlere ait 2 Kaleşnikof tüfek, 5 şarjör, 4 el bombası, 1 el telsizi ve patlayıcı madde ile tuzak düzeneği ele geçirilmiştir. Diğer taraftan 12 Temmuz 2007 günü Şemdinli Yüksekova karayolunun 13. kilometresinde asfaltın altına tuzaklanmış patlayıcı madde, herhangi bir can ve mal kaybına sebep olmaksızın güvenlik kuvvetlerimizce etkisiz hale

getirilmiştir. Ayrıca yine aynı gün Yüksekova-Karlı köyü arasında hazırlanmış 5 TNT kalıbından oluşan 2. bir patlayıcı madde düzeneği ise patlamasına fırsat verilmeden güvenlik kuvvetlerimizce ele geçirilmiştir. Bölgede halkın can ve mal güvenliği için operasyonlar aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir" denildi.

(NT-AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title