Haberler

Hakkari: Kızılay'ın Kurban Bağışı Kampanyası

Kızılay Genel Merkezi tarafından başlatılan 'İnsan hayatı kutsaldır' adıyla kurban bağış kampanyası kapsamında Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanlığı'na gönderilen bilgi içerikli bin adet broşür ve afişleri şehrin değişik noktalarına dağıtılmaya başlandı.

Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Fadıl Alçiçek, Kızılay Genel Merkezi tarafından kendilerine gönderilen bin adet broşür ve afiş gönderildiğini anlattı. Afişlerde 'İnsan hayatı kutsaldır', 'İlk kurban hayat kurtarmıştır' ve 'Kızılay'a bağışlayacağınız kurbanlarınızla hayat kurtarın' sloganları bulunduğunu belirten Başkan Alçiçek, "Afişlerin içeriğinde, kurbanlarınızı dini vecibelere uygun hijyenik koşullarda keserek ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kavurma olarak ulaştırmak için vekaletinizi istiyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsu insan acısını dindirmeye kendisine ilke edilmiş olan Türk Kızılayı, Türk halkının merhamet elini Endonezya'dan Pakistan'a, Sudan'dan Filistin'e, Lübnan'dan, balkanlara Irak'tan Türki Cumhuriyetlerine kadar 7 kıta da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın kıvancını yaşamaktadır. Geçtiğimiz yıl hayırsever 77 bin vatandaşımızın verdiği vekaletlerle Pakistan'da kurban kesimi gerçekleştiren ve bağışları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılayı, bu yıl ülkemiz için kurban kampanyası düzenlenmektedir. Ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine yardımsever halkımızın uzattığı merhamet eline aracı olmak isteyen Türk Kızılayı 'İnsan hayatı kutsaldır' adıyla kurban bağış kampanyası başlatılmıştır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title