Haberler

Hakkari Kesk'ten Soma Yıldönümü Açıklaması

Kesk'ten Soma yıldönümü açıklaması KAMU Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Manisa'nın Soma ilçesi'ndeki madem faciasının yıldönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kesk'ten Soma yıldönümü açıklaması

KAMU Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Manisa'nın Soma ilçesi'ndeki madem faciasının yıldönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Hakkari Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına; Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP Hakkari Milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, HDP Hakkari il Eşbaşkanı Rahmi Temel, Hakkari Kent Meclisi sözcüsü Perihan Kahraman ve KESK'li üyeler katıldı.Soma'da yaşamını yitiren 301 işçi için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Cemal Balıkesir, ölüm yıl dönümlerinde 301 işçiyi rahmetle andıklarını ve ailelerine başsağlığı dilediklerini belirtti.

Balıkesir,"Ülke tarinin en büyük katliamı Soma'daki maden faciasında yaşandı ve burada 301 işçi emekçisi yaşamlarını yitirdi.Soma'daki faciadan sonra madenleri Avrupa standartlarına uygun hala getireceğini söyleyen AKP hükümeti, bırakın madenleri çıkardığı torba yasayla ülkeyi tamamen bir taşeron Cumhuriyetine çevirmiştir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir grup KESK'li, Soma'da yaşamını yitiren Emrullah Armut'un Hakkari'nin Merzan mahallesindeki mezarını ziyaret edip dua etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Hakkari Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title