Haberler

Hakkari: Kaçak Enerji Kullanımı Hakkari'nin Bir Bölümünü Karanlıkta Bıraktı

Hakkari'de Kaçak Enerji Kullanımı Nedeniyle Şehrin Bir Bölümü Kısa Bir Süre Karanlıkta Kaldı.

Hakkari’de kaçak enerji kullanımı nedeniyle şehrin bir bölümü kısa bir süre karanlıkta kaldı.

Edinilen bilgeye göre, saat 21.00 sıralarında Hakkari’de ehrin bir bölümü yar?m saat boyunca karanl?kta kald?. Teda Müessesi yetkilileri, il merkezinde vatanda?n yüzde 30’unun, Yüksekova İlçesi'nde ise vatanda?n yüzde 80’inin kaçak enerji kullandığını, bu yüzden Hakkari Tekser mevkiinde bulunan indirici trafo merkezinde meydana gelen aşırı yüklemeden dolayı şehrin bir bölümünün kısa süre karanlıkta kaldığını ifade etti. Tedaş ekiplerinin çalışması sonucunda arızanın giderilerek şehre yeniden enerji verildiği belirtildi.

Tedaş yetkilileri, kaçak kullanımların trafo merkezlerine zarar verdiğini belirterek, kaçak kullanımların önüne geçilmediği takdirde şehirde bu tür kısa süreli kesintilerin sık sık sürebileceğini kaydetti. Yetkililer, Yüksekova İlçesi'ndeki kaçak oranı yüksek olduğu için il merkezine zarar veriyor. İlçenin yüzde 80’i kaçak elektrik kullanıyor. Kaçak enerjiye teşebbüs edenler, evlerinde ısıtıcı kullanıyorlar. Bu ısıtıcılar yüzünden trafo merkezlerine yüklenme oluyor. Bu nedenden dolayı arızalar meydana geliyor. Kaçaklar önlenmediği taktirde kış ayı boyunca il ve ilçelerde bu sıkıntılar tekrarlanacaktır ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title