Haberler

Hakkari: İran'dan Kaçan Yaşar'ın Ailesi Aranıyor

İran'dan Kaçarak Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Polise Sığınan ve Türk Vatandaşı Olduğunu, 1990 Yılında 7 Yaşında İken Pazarda Annesi ile Dolaşırken İran'a Kaçırıldığını Söyleyen Yaşar İsimli Gencin Ailesi Bulunmaya Çalışılıyor.

İran'dan kaçarak Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde polise sığınan ve Türk vatandaşı olduğunu, 1990 yılında 7 yaşında iken pazarda annesi ile dolaşırken İran'a kaçırıldığını söyleyen Yaşar isimli gencin ailesi bulunmaya çalışılıyor.

Kaçırılışından 16 yıl sonra kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan 23 yaşındaki gençle ilgili haberlerin basında yer alması üzerine, çeşitli tarihlerde çocuklarını kaybeden 3 ailenin üyeleri Yüksekova'ya doğru yola çıktı. Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaşayan ve 1987 yılında pazarda çocuklarını kaybettiğini belirten Öztürk ailesinden Cuma Öztürk ile kayınbiraderi İsmet Aksungur Yüksekova'ya geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde koruma altında bulunan Yaşar, önce Yüksekova 2 No'lu Sağlık Ocağı'ndan sağlık kontrolünden geçirildikten sonra babası olduğu söyleyen Cuma Öztürk ile görüştürüldü. Buluşma anını görüntüleyen basın mensupları daha sonra görüşme odasından çıkarıldı.

Görüşme sonucu, sahipsiz genç Yaşar'ın Öztürk ailesinin çocuğu olmadığının belirlendiği öğrenildi. Yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan Yaşar'ın, yasal işlemlerin yapılması için akşam saatlerinde Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı'na çıkartıldığı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title