Haberler

Hakkari: Irak Sınırında Prefabrik Okul Yapımı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Irak Sınırı Yakınında Bulunan Köylerde, Okulların Yetersiz Kalması Sonucu Prefabrik Okul Yapımına Başlandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Irak sınırı yakınında bulunan köylerde, okulların yetersiz kalması sonucu prefabrik okul yapımına başlandı.

Çukurca İlçesi'ne bağlı 66 hanelik 450 nüfuslu Akkaya Köyü'nde, kaymakamlık tarafından 1 derslik, lojmanlı prefabrik okul yapımına başlandığı bildirildi. Akkaya Köyü Şehit Asteğmen Salim İzleyen İlköğretim Okulu'nun yetersiz kalması sonucu yeni okulun yapımının il dışında gelen bir firma tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Akkaya Köyü Muhtarı Abdullah Demiralp, 2 derslik olan okullarının yetersiz olduğunu belirterek, 86 ilköğretim ve ana sınıfı düzeyinde ise 46 öğrencilerinin bulunduğunu söyledi. Demiralp, "Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1994 yılında köyümüz boşaltıldı. 2002 yılında ise huzurun sağlanmasıyla birlikte geri dönüş yaptık. Dönüş yaparken birçok sıkıntımız vardı. Bunların başında ise okul geliyordu. Kaymakamlıkça il dışından getirtilen bir firma tarafından 1 derslik ve lojmanlı tek katlı prefabrik okul inşaatı çalışmalarına başlandı. Okulun bitirilmesiyle birlikte eski betonarme olan 2 derslik okulu ise, hiç tanışmayan 46 öğrenci için ana sınıfı haline getireceğiz. Sınır boylarında olmamıza rağmen valilik ve kaymakamlığın her türlü sıkıntılarımızı büyük bir özenle gidermeye çalışmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title