Haberler

Hakkari İHD'den Özgür Gündem Tepkisi

Hakkari İHD'den Özgür Gündem tepkisiİHD Hakkari Şubesi, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldığı için Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklanmasına basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Hakkari İHD'den Özgür Gündem tepkisi

İHD Hakkari Şubesi, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldığı için Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklanmasına basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

İHD Hakkari Şubesi'nde açıklamayı yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, tutuklamaların keyfi olduğunu öne sürerek, "Özgür Gündem Gazetesi'ne yönelik baskılara karşı dayanışma sergilemek ve basın özgürlüğünü savunmak için genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu keyfi bir şekilde tutuklanmıştır. İfade özgürlüğü hakkını kullanan ve hak savunucusu olarak basın özgürlüğünden yana tutum alan arkadaşlarımızın tutuklanmalarını kınıyoruz. Arkadaşlarımızı ve düşünceleri nedeni ile tutuklu bulunan herkesi en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşturmak için kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title