Haberler

Hakkari - Hdp'li Akdoğan: Bugün Yaşananlar 1990'lı Yıların Onlarca Misli Üstünde

Hdp'li Akdoğan: Bugün yaşananlar 1990'lı yıların onlarca misli üstünde HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, şu an bölgede yaşanan sürecin 1990'lı yılların onlarca misli üstünde olduğunu söyledi.

Hdp'li Akdoğan: Bugün yaşananlar 1990'lı yıların onlarca misli üstünde

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, şu an bölgede yaşanan sürecin 1990'lı yılların onlarca misli üstünde olduğunu söyledi.

Hakkari'de, aralarında HDP ve DBP'nin de yer aldığı Hakkari Kent Meclisi tarafından, bölgede son zamanlarda yaşanan çatışma ve askeri operasyonlarla ilgili basın açıklaması yapıldı. Hakkari Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, HDP, DBP yöneticileri ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Kent Meclisi adına yapılan basın açıklamasının metnini okuyan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti hükümetinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin, savaş çığırtkanlağı ile ülkeyi kaosa sürüklediklerini ileri sürdü. Dara şöyle konuştu:

"Ülkenin her yerinde ölümler, katliamlar, yıkımlar gün begün artmaktadır. Vatandaşını koruması gereken güvenlik güçleri sokak ortasında çocuklarımızı katlederek, 'terörist' süsü vermektedir. 1990'ları aratmayan uygulamalar tekrar ortaya çıkmıştır. Bu halkı iradesizleştirme, onursuzlaştırma adına yapılan kirli uygulamaları halkımız kabul etmeyecektir. Gençlerimizin katledilmesi, Ekin Van yoldaşımızın katledilip çıplak bir şekilde sokağa atılması, dağlarımızın bombalanarak ormanlarımızın yakılması, köyleri tekrar boşaltıp halkımızın göçe zorlanması gibi birçok olay gerçekleşmiştir. Şu an Şemdinli ilçemizde Şapatan köyünde dünden bu yana köylülüre baskı uygulanmakta, evler top atışlarına tutulmakta, zırhlı araçalardan halkın evlerini boşaltmalarına yönelik anonslar yapılmaktadır. Diyarbakır Silvan ilçesinde Kobaniyi aratmayan görüntüler basında yer almaktadır. İlçe havadan ve karadan abluka altındadır. Bu katliam ve yıkımlara rağmen Türkiye kamuoyu özgür basınımız dışında kör, sağır, dilsiz durumdadır. İnsanlık onurunun bu kadar çiğnenmesine rağmen suskun kalan medyayı nefretle kınıyoruz ve basını tarafsızlık ilkesi gereği duyarlılığa davet ediyoruz. Kurum ve kuruluşları savaşa 'dur' demek için duyarlı olmaya çağırıyoruz. "

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise şu an yaşanan sürecin 1990'lı yılların onlarca misli üstünde olduğunu söyledi. Akdoğan, şunları söyledi:

"Şemdinli ilçesi 5 gündür vuruluyor, diğer taraftan Heron'larla birlikte Şemdinli'nin Şapatan (Altınsu) ve mahalleleriyle birlikte bu sabah yoğunluklu olarak bombalanıyor. Tayyip Erdoğan'ın bir sözü vardı; 'Halkını bombalayan hiçbir hükümetin, hiçbir devlet başkanının meşruiyeti yoktur.' Şimdi biz de aynı şeyi soruyoruz; Günlerdir, haftalardır birçok ilçeyi, birçok şehri ve özellikle Silopi ve Şemdinli'yi bombalayan kimdir? Esad mıdır? Esad'ın hükümeti mi? Dolayısıyla buradan hiçbir meşruiyeti olmayan kendi diliyle bunu zikreden bir hükümetle karşı karşıyayız. Bugün Şemdinli'nin Altınsu, Dereboyu Mahalleleri sabahtan beri bombalanıyor. Bir taraftan 'Burayı boşaltın' diyen, bir taraftan da giriş ve çıkışları kapatan bir hükümetin zihniyetiyle karşı karşıyayız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Nihat Akdoğan Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Gurbetci:

Kandil mandil diye birsey kalmayinca, bakalim burda sirtini bunlara dayayan sol kafasizligi o zamanda bu kadar rahat palavralar sikabilecek mi??

12
0
yanıtYanıtla
Hamdi demirkıran:

Vay vay vay soytarı insanları korkutuyorsun!!!!

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title