Haberler

Hakkari: Hakkarili Öğrenciler Sınıflarını Kendileri Boyuyor

Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencileri, Eğitim Gördükleri Sınıfları Kendileri Boyuyor.

Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitim gördükleri sınıfları kendileri boyuyor.

Hakkari'de 353 öğrencisi bulunan Atatürk Anadolu Lisesi'nde 'En güzel okul benim okulum, en güzel sınıf benim sınıfım' projesi kapsamında kız ve erkek öğrenciler ders saatleri dışında sınıflarının duvar ve kapılarını boyayarak yeniliyor. Hakkari'de ilk kez başlatılan uygulamada okulların onarılmasındaki malzeme ihtiyaçlarının öğrenci velileri tarafından karşılandığı belirtildi. Öğrenciler yaptıkları boya badananın dışında sınıflarının içini de temizliyor.

Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Maşuk Yıldırım ise, ders saatleri sonrasında vaktini öğrencilerle boya yaparak geçiriyor. Eline aldığı fırçayla öğrencilerle boya yapan ve sıra temizleyen Müdür Yıldırım, 'En güzel okul benim okulumu, en güzel sınıf benim sınıfım' projesi kapsamında öğrencilerin ders saati dışında sınıflarını güzel bir hale getirmek için eğitim gördükleri okulunun boya ve badana işlerini yaptıklarını belirtti. Başlattıkları proje kapsamında öğrenci velilerinin de kendilerine destek sağladığını belirten Müdür Yıldırım, "Çocuklarımız ders saati dışında kendi sınıflarını en güzel sınıf haline getirmek için çalışıyor. Bunu proje olarak başlattık. Her ay en güzel sınıf seçilen öğrencilere değişik ödüller vereceğiz. Kendi sınıflarını güzelleştirmek adına bütün öğrenciler büyük çaba gösteriyor. Öğrenciler okulu kendi evi gibi görmek, sıraları kendi sıraları gibi görmek bunu yaptığı zaman her şeyi kendi malı gibi sahipleniyor. Bu bakımda okulda böyle bir çalışma yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title