Haberler

Hakkari: Hakkari Valiliği'nden Eğitimle İlgili Çalışmalar

Hakkari Valiliği Tarafından 2005-2006 Eğitim ve Öğretim Yılında Yapılan Hizmetler Açıklanarak, Lise Çağındaki Öğrencilere Yurt ve Taşıma Desteği Sağlandığı Bildirildi.

Hakkari Valiliği tarafından 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında yapılan hizmetler açıklanarak, lise çağındaki öğrencilere yurt ve taşıma desteği sağlandığı bildirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı basın açıklamasında, 2005-2006 eğitim ve öğretim dönemi yılı sonu itibariyle il merkezinde bin 338 öğrenci kapasiteli yurt bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, valiliğin desteğiyle eğitim ve öğretim yılının başında bu kapasitenin 360 kişi daha artırılarak sayının bin 698'e çıkarıldığı vurgulandı. Mustafa Kemal Lisesi'ne bağlı Vali Erdoğan Gürbüz Pansiyonu'na 250 kız öğrenci yerleştirildiği kaydedilen açıklamada, yurt sıkıntısı nedeniyle açıkta kalan 210 lise öğrencisinin Süleyman Demirel Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na (YİBO) yerleştirildiği ve ilde yurt sorununun tamamen çözüme kavuşturulduğu ifade edildi. İlde eğitim alanında yapılan hizmetler şu şekilde anlatıldı:

"Süleyman Demirel YİBO da barındırılan öğrencilerin okullarına geliş ve gidişlerinin kolaylaşması için Valilik Köylere Hizmet Birliği'nce 10 adet minibüs kiralanarak öğrencilerin taşıma sorunu çözülmüştür. Eğitim ve öğretim çağındaki gençlerin ve çocukların daha sağlıklı ortamda eğitim öğretim görmelerinin sağlanması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ana hedefleri arasında bulunmaktadır. Bu maksatla okul ve derslik yapımları il genelinde devam ediyor. İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Bakanlığı katkılarıyla ilave olarak okul ve derslik yapımlarına 2006 yılında destek vermeyi sürdürmüştür. Bir çok okulun bahçesine parke taşı döşenmiştir. Ankara Vilayetleri Hizmet Götürme Birliği tarafından 200 öğrenci kapasiteli yurt inşaatının yapımı sürüyor. Anadolu Öğretmen Lisesi'nin inşaatı sürüyor. Okul ve derslik ihtiyaçlarımızın 3 yılda bitirilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Şemdinli İlçesi'nde Sabri Özel Lisesi eğitim ve öğretime başlamıştır. Lisenin eski binası onarılmış ve burada 900 öğrenci eğitim görmektedir. İlçeye bağlı Derecik Beldesi'nde Başaklı, Akdemir, Üçyan ve Oylum köylerinde 4 derslik, 4 lojman inşaatı, Tekelli İlköğretim Okulu, Yeşilova Mehmetçik İlköğretim Okulu, ikişer daireden olmak üzere 4 daire öğretmen lojmanı yapılmıştır. Yüksekova İlçesi'nde Bağdaş, Ericik, Onbaşılar, Ağaçlı, Yukarı Güveç, Beşatlı, Çakmaklı mezralarına yapılan 4 adet okulla lojman bitirilmiştir. İl merkezinde köye dönüş projesi kapsamında 7 prefabrik okul inşaatı devam ediyor. 2006 yılı programında 23 yapım, 20 onarım projesi bulunmakta olup, bu projelerle 53 yeni derslik yapımı gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu işler içinse 2006 yılında 7 milyon 444 YTL harcanmıştır"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title