Haberler

Hakkari: Hakkari Kilimlerinin Pazarlanma Sorunu

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari İplik Sanayi A.Ş. (HİSAŞ) bünyesinde kurulan kooperatif atölyesinde genç kızlar tarafından dokunan kilimlerin pazarlanmasında sıkıntı yaşandığını söyledi. Nasuhbeyoğlu, raflarda duran kilimleri pazarlamak için çalışmalar içerisinde olduklarını bildirdi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari İplik Sanayi A.Ş. (HİSAŞ) bünyesinde kurulan kooperatif atölyesinde genç kızlar tarafından dokunan kilimlerin pazarlanmasında sıkıntı yaşandığını söyledi. Nasuhbeyoğlu, raflarda duran kilimleri pazarlamak için çalışmalar içerisinde olduklarını bildirdi.

İl İdare Kurulu toplantısında konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, kızlar tarafından büyük bir özenle dokunan kilimlerin pazarlanma sıkıntısı nedeniyle raflarda durduğunu kaydetti. Pazar sıkıntısının aşılması için yoğun çalışmalar içerisinde olduklarını aktaran Vali Nasuhbeyoğlu, 1985 yılında faaliyete geçen HİSAŞ'ta çok kaliteli kilimlerin üretildiğini, bunun genç kızların geldiği başarı noktasını gösterdiğini ifade etti. Raflarda duran kilimlerin pazarlanmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Vali Nasuhbeyoğlu, "Bundan sonraki süreçte bu tür ürünlerin pazarlanabildiği ve tanıtıldığı fuarlara katılacağız. Ege, Akdeniz ve Kapadokya gibi turistlerin çok geldiği yerlerdeki satış mağazalarıyla irtibat kurarak, güzel, el emeği ve göz nuru kilimleri pazarlamaya çalışacağız. 3 kilim atölyesinde toplam 150 genç kız yoğun bir şekilde çalışarak, çok seri bir şekilde üretimlerine devam ediyor" dedi.

İHA muhabirinin bilgi aldığı HİSAŞ Müdürü Aziz Akın ise, turistlerin yoğun olduğu İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyük illeri gezerek, beraberinde götürecekleri kilimleri buradaki firmalara pazarlamaya çalışacaklarını kaydetti. Sınırlı Sorumlu Hakkari Kilimleri Küçük Sanat Kooperatifi'nde çalışan 150 genç kızın 5 ay içerisinde yaklaşık 450 kilim dokuduğunu aktaran Akın, bunların maliyetinin yaklaşık 200 bin YTL civarında olduğunu belirtti. Akın, "Bu kilimleri elden çıkarmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Kızlara, dokudukları kilimlerin her metrekaresi için 60 YTL ücret ödüyoruz. Kızların ücretlerinin arttırılması, pazarlamadaki dar boğazı gidermekle mümkündür" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title