Haberler

Hakkari: Hakkari'de Uyuşturucu Operasyonu

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Alay Komutanlığı Ekipleri Tarafından Düzenlenen "Akarsu" Adlı Operasyonda, 101 Kilo 426 Gram Uyuşturucu Maddeyle Birlikte Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi. Olayla İlgili Gözaltına Alınan 8 Kişi, Tutuklanarak Cezaevine Konuldu.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen "Akarsu" adlı operasyonda, 101 kilo 426 gram uyuşturucu maddeyle birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları istihbari çalışmalar neticesinde, yurt dışından Türkiye'ye sokulan uyuşturucu maddeleri Hakkari üzerinden Avrupa ülkelerine nakletmek üzere oluşturulan organize suç örgütüne yönelik "Akarsu" adlı operasyon düzenlendi. 2 Kasım 2006 tarihinde düzenlenen operasyonda, M.T.B. isimli şahsın kullandığı 65 AB 194 plakalı kamyonet, Hakkari-Van karayolu üzerinde durduruldu. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen araçta Ralf ve Kharis isimli narkotik köpeklerinin yardımıyla yapılan aramada, kamyonetin gizli bölmelerinde 119 paket halinde toplam 101 kilo 426 gram ağırlığında eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili M.T.B. gözaltına alınırken, araca el konuldu. Uyuşturucu madde ticareti yapan şebekenin diğer üyeleri K.H., M.H.B., T.Ş. ve İran'dan uyuşturucu madde getirdiği belirlenen F.M. ise Yüksekova İlçesi'nde yapılan operasyonda 34 EE 0555 plakalı araç içerisinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden T.Ş.'nin ikametinde yapılan aramada, 1 adet tabanca ve tabancaya ait 1 şarjör ile 8 adet fişek elde geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin Şemdinli İlçesi'nde yaptığı müşterek operasyonda da, Güvenlik Köyü ve Öveç Köyü Karaağaç Mezrası'nda örgütle bağlantılı olduğu belirlenen F.G., H.B. ve H.B. yakalandı. Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet kaleşnikof marka piyade tüfeği, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ile 5 adet fişek ele geçirildi.

Operasyonlarda ele geçirilen toplam 19 adet cep telefonuna, uyuşturucu madde ticaretinde kullanıldığı gerekçesiyle el konuldu. Yakalanarak gözaltına alınan M.T.B., K.H., M.H.B., T.Ş., F.M., F.G., H.B., ve H.B. isimli şahıslar, "Silahlı suç örgütü kurmak suretiyle uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4 Kasım 2006 tarihinde çıkarıldıkları Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 8 zanlı, Hakkari Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine konuldu.

İran'dan Türkiye'ye sokulan ve batı illeri ile Avrupa ülkelerine nakledilmek istenen 101 kilo 426 gram uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 1.5 milyon Euro olduğu belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title