Haberler

Hakkari: Hakkari'de Sel Felaketi

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan ile Şemdinli İlçesi'ne Yaşanan Sel Felaketinin Ardından Bölgeye Giderek İncelemelerde Bulundu.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan ile Şemdinli İlçesi'ne yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Önceki gün akşam saatlerinde ilçe merkezi girişinde bulunan Moda, Yeni ve Yayla mahallerinin arasından geçerek Şemdinli Çayı'na boşalan derenin aşırı yağışlardan dolayı taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kalarak yıkılırken, 3 kişiyse sel sularına kapılarak kaybolmuştu. Dün yaşanan sel felaketinin ardından bugün sabah saatlerinde Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan ile Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, helikopterle sel felaketi yaşanan ilçeyi inceledi. Daha sonra Şemdinli Jandarma Alay Komutanlığı'na inen Vali Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler, bölgede incelemelerde bulunarak Kaymakam Altuğ Çağlar'dan bilgi aldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Nasuhbeyoğlu, ilçe belediyesine ait iş makinelerinin yanı sıra bölgeye sevk edilen 11 adet Özel İdaresi iş makinesinin mahallelerde çalışma yaptığını kaydetti. İlçede bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi müteahhidinin de kamyonetlerle çalışmalara destek verdiğini belirten Vali Nasuhbeyoğlu, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından daha nitelikli bir ekskavatörün bölgeye gönderilmek üzere yola çıkarıldığını söyledi. Tümen Komutanı ile bölgede çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Vali Nasuhbeyoğlu, "Topyekün bu sorunun çözümü için buradayız. Akşam bu olayı duyar duymaz hemen valilikte bir kriz masası oluşturarak, buraya acilen yapılacak yardımlar için Başbakanlık Afet İşleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'ne gerekli yardım taleplerimizi yaptık ve hasar tespit çalışmalarını başlattık. Ayrıca Altınsu yolu, Yukarı Kayalar, Yufkalı, Ortaklar, Durak, Tuzca köylerinde de hasar var. Burada afete maruz kalmış vatandaşlara çok ivedi bir şekilde hemen konut yapımı için gerekli girişimlerde bulunacağız. İçme suyu şebekesinde de hasar oluşmuş. Bunlarla ilgili de Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden belediyemize onarım için destek isteyeceğiz. Bu olayın yaşanması gerçekten bizi çok üzdü. İlk olarak çok acil işler için kaymakamlığa 100 bin YTL aktardık. Buraya 600 battaniye gönderdik. İçişleri Bakanlığı, bölgeye 15 kişilik bir yardım ekibi gönderdi" şeklinde konuştu.

Öte yandan, sel felaketinin yaşandığı noktada çalışmalar asker desteğiyle devam ederken Şemdinli-Yüksekova Karayolu'nda oluşan heyelan nedeniyle kapanan yolun kontrollü olarak trafiğe açıldığı bildirildi. Kaybolan 3 kişinin isimlerininse, Şilan Fırat (14), Şevket Erenler (24) ve kardeşi Gül Erenler (18) olduğu belirtildi. Yaralanan ve durumu ciddi olan Bahri Fırat ve eşi Havide Fırat'ın tedavilerine de Yüksekova ve Şemdinli Devlet Hastanelerinde devam edildiği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title