Haberler

Hakkari: Hakkari'de Mayın Patlaması

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu, 1 astsubay ile 2 uzman çavuş yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu, 1 astsubay ile 2 uzman çavuş yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, patlama dün akşam saatlerinde Yüksekova İlçesi Uzunsırt kırsalında meydana geldi. Bölgede operasyon yapan güvenlik güçleri, terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen mayının infilak etmesi sonucu isimleri açıklanmayan 1 astsubay ile 2 uzman çavuş yaralandı. Yaralılar akşam saatlerinde helikopterle Hakkari Fatih Kışlası'na getirilerek, buradan da ambulanslarla Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu, ancak bir yaralının ayak parmaklarının koptuğu bildirildi.

Öte yandan, bugün sabah saatlerinde incelemelerde bulunmak üzere helikopterle Hakkari'ye gelen Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk ile ilk olarak İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti. Korgeneral Uğurlu, İl Jandarma Komutanlığı'ndan sonra Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu makamında ziyaret etmek üzere valiliğe geçti. Burada Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik tarafından karşılanan Korgeneral Uğurlu, polis merasim birliğini selamladıktan sonra, valiliğin şeref defterini imzaladı. Daha sonra Vali Nasuhbeyoğlu ile yaklaşık 1 saat basına kapalı olarak görüşen Korgeneral Uğurlu, daha sonra Hakkari Askeri Hastanesi'nde tedavi altında tutulan yaralı askerleri ziyaret etti. Uğurlu, yapılan ziyaretlerin ardından, helikopterle Hakkari'den ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title