Haberler

Hakkari: Hakkari'de "Kardeşini Seç Kampanyası" Devam Ediyor

Türkiye Genelinde Yaklaşık 2 Yıl Önce Başlatılan "Kardeşini Seç Kampanyası" Kapsamında Hakkari'de 4 Bin 143 Öğrencinin Kardeş Olarak Seçildiğini Belirtildi.

Türkiye genelinde yaklaşık 2 yıl önce başlatılan "Kardeşini Seç Kampanyası" kapsamında Hakkari'de 4 bin 143 öğrencinin kardeş olarak seçildiğini belirtildi.

Açıklamalarda bulunan kampanyanın İl Temsilcisi Bedri Çallı, bugüne kadar Hakkari ve ilçelerinde toplam 4 bin 143 öğrencinin, Türkiye'nin farklı illerinde ve yurt dışında yaşayan insanlar tarafından kardeş olarak seçildiğini ve kendilerine önemli ölçüde destek sunulduğunu söyledi.

Projenin insanların kaynaşmasına yönelik olduğunu ifade eden Çallı, "Ailelerden çocuklarına müdahale etmemelerini ve tamamen serbest bırakmalarını istiyoruz. Bu projede yaşadığımız en büyük sorun, öğrencilerin adres ve telefon numaralarını sağlıklı bir şekilde yazmamalarıdır. Bundan dolayı da zaman zaman sıkıntı çekiyoruz. İnsanlarımız, seçtikleri kardeşlerinin arzu ettikleri ihtiyaçlarını kargo yoluyla direk olarak ev adreslerine göndererek, kendilerine destek sağlıyor. Bunun yanısıra temsilciliğimize de Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) hazırlık kitapları ve dergiler gönderiliyor. Biz de bunları değişik okullarda okuyan öğrencilere dağıtılmak üzere okul yönetimlerine teslim ediyoruz. Kampanya kapsamında şu ana kadar birçok okula ve öğrenciye dağıtılmak üzere yüzlerce ÖSS ve OKS sınavlarına hazırlık kitabı, dergi, roman, ansiklopedi ve ders kitapları yardımında bulunduk. Kampanyamız yaklaşık 2 yıldan beridir tüm hızıyla devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title