Haberler

Hakkari: Hakkari'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Hakkari'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

Hakkari'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Şehir stadyumunda yapılması planlanan kutlamalar havanın yağışlı olması nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapıldı. Kapalı spor salonunda yapılan kutlamalar öncesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, törenleri izlemek için gelen vatandaşlar üst aramasından geçirildi. Törenler, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek ile Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin öğrenci ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Nasuhbeyoğlu, Türk milletinin eşsiz devlet adamı ve başarılı bir komutan olan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde özverili olağanüstü çabalarla gerçekleştirdiği Cumhuriyet'in kuruluşunun 83. yılına ulaşmanın coşkusu ve kıvancı içerisinde olduklarını bildirdi. Vali Nasuhbeyoğlu, "Türk milleti Cumhuriyet rejimini kabul ederek aydınlanma sürecine girdi. Uygar ve çağdaş ülke olma yolunda kararlılığını ortaya koymuştur. Cumhuriyet'i ve kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü sevgi ve saygıyla anmakla bir kez daha Türk milleti olarak bu kararlılığımızı dile getiriyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün önemini belirten şiirlerin okundu. Daha sonra, 5 değişik okuldan toplam 60 öğrenciden oluşan halkoyunları ekibinin yaptığı gösterinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet'in 83. kuruluş yıldönümü münasebetiyle önceki gün düzenlenen okullar arası Cumhuriyet Koşusu yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol tarafından verildi. Tören, protokolün Cumhuriyet Koşusu yarışmasında dereceye giren öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. Kutlamalara, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Ağır Ceza Reisi Ahmet Maden, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat, Emniyet Müdür Vekili Hamit Karaman, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Kurmay Başkanı Kurmay Albay Yahya Bacak, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Tanyürek, kamu kurum ve kuruluş amirleriyle çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title