Haberler

Hakkari: Hakkari Bes Şubesi'nin Bütçe Talepleri

Hakkari Büro Emekçileri Sendikası (Bes) Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazif Demirer, Kaynakların Toplumsal İhtiyaçlara Göre Dağılımını ve Kullanımını Sağlayacak Bir Bütçe İstediklerini İfade Etti.

Hakkari Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazif Demirer, kaynakların toplumsal ihtiyaçlara göre dağılımını ve kullanımını sağlayacak bir bütçe istediklerini ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamada, 2007 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğünü belirten Demirer, tasarıyla İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nda çalışan personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve adaletli bir gelir dağılımının sağlanmasını beklediklerini kaydetti. Taleplerini ilgili bakanlıklara dilekçeyle bildirdiklerini ifade eden Demirer, bütçe kaynaklarının eğitim, sağlık ve sosyal güvenliğe aktarılmasının sendikalarının birinci derece isteği ve hedefi olduğunu belirtti. Kamu hizmetlerine yeterli kaynak aktarılmadığını, ülke ekonomisiyle ilgili bütün kararların, başta emek örgütleri olmak üzere toplumun örgütlü kesimlerinin katılımıyla alınması gerektiğini ifade eden Demirer, "Yüksek gelir gruplarının lehine olan vergi afları son bulmalı, finansal işlemler, faiz gelirleri üzerindeki vergiler arttırılmalıdır. Emekçiler ve küçük esnaf üzerindeki vergi yükü azaltılmalı, zenginlere servet vergisi uygulanmalıdır. Kaynakların toplumsal ihtiyaçlara göre dağılımını ve kullanımını sağlayacak bir bütçe istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title