Haberler

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Astsubay Başçavuş Gökhan Altınalana'nın cenazesi törenle memleketi Niğde'ye uğurlandı.

Yüksekova İkiyaka Dağları bölgesinde yürütülen "Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar Operasyonu" kapsamında helikopterden personel ve malzeme indirilmesi sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Altınalana için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.

Törene şehidin yakınları, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcısı Yarbay Cavit Nartop, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, polis ve askerler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, alana getirilerek öz geçmişi okundu.

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Tokel, yaptığı konuşmada, Altınalana'nın Hakkari'nin zor arazi şartlarında, 3 bin 400 rakımlı bölgede devam eden operasyonda şehit olduğunu söyledi.

Bölgedeki güvenlik güçlerinin zor şartlara rağmen kahramanca mücadele verdiğini kaydeden Tokel, şöyle devam etti:

"Dün, hakikaten tarihe not düşecek, onun örneğini beraber gördük. Tabii gönlümüz zaiyat vermek istemez ama alın yazısı buymuş. Arkadaşımız önce yaralandı, sonra da Hakk'ın rahmetine kavuştu. Kanı yerde kalmadı. Şehidimiz Hakk'ın rahmetine kavuşmadan önce 22 terörist İkiyaka bölgesinde etkisiz hale getirildi. Bugün de bir başka bölgede 4 terörist etkisiz hale getirilerek şehidimizin kanı yerde kalmamış oldu. Bu mücadele ben tümen komutanı olarak şehit olsam dahi sonuna kadar devam edecek. Bu topraklarda vatandaşlarımız, her bireyimiz özgür olarak yaşayacaktır.

Bunun için de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz elinden ne geliyorsa, onlara hangi görev verilmişse gereğini yerine getirecektir. Şehidimizin ruhu şad olsun. Allah rahmet etsin."

İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün okuduğu duanın ardından şehit Altınalana'nın naaşı, memleketi Niğde'ye gönderilmek üzere Van'a uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Toprak Yüksekova Niğde PKK Politika Güncel Haberler

title