Haberler

Hakkari'deki Terör Olayları Esnafı da Olumsuz Etkiledi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesinde 12 Askerin Şehit Edilmesi ve Ardından Yaşanan Olaylar Esnafı da Olumsuz Etkiledi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesi ve ardından yaşanan olaylar esnafı da olumsuz etkiledi.

Hakkari Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Übeydullah Öztunç, bu durumun esnaf olarak en çok kendilerini etkilediğini söyledi. İHA muhabirine açıklamada bulunan Öztunç, bölgede en çok ezilen esnafın adeta kan ağladığını ve var olan esnaf kooperatifinin dahi kapandığını söyledi.

Abdullah Aydemir, Sabri Bahadır ve Sıdık Tan isimli iş yeri sahipleri ise bölgede meydana gelen olayların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek,"Son günlerde tüm dünyanın gözü Hakkari'nin üstünde olduğu için işlerimiz durgun. Bu olaylar uzakta oluyor. Bize mal etmesinler. Bizim haberimiz yok. Dağın başında oluyor, bize mal ediliyor. Esnaf zaten bitmiş durumda. Olaylardan dolayı vatandaş sıkıntılı günler yaşıyor" şeklinde konuştu.

Menduh Çallı isimli vatandaş ise bu olaylardan dolayı yaklaşık 3 gündür büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını, esnafın da büyük tedirginlik yaşadığını söyledi. Çallı, "Hakkari'de yaşayan her bir vatandaş Türkiye Cumhuriyeti'nin asli vatandaşıdır. Ceplerimizde Türkiye Cumhuriyeti'nin kimliğini taşıyoruz. Et ile tırnak gibiyiz. Biz Dağlıca'daki olayları kınıyoruz. Türk ve Kürt kardeşlerini birbirine düşürecek hareketlerde bulunuyorlar. Herkesin bu tür olaylardan uzak kalması lazım. Birbirimizden kız alıp

vermişiz, akraba olmuşuz. Bu konuda sağduyunun hakim olması lazım. Hakkari halkı ve esnafının bu olayla bir alakası yoktur. Olaylar Hakkari'nin dışında, 200 kilometre ötede meydana gelmektedir. Bölgemizde meydana gelen olaylar bizi tedirgin ediyor" dedi.

Erhan Korkmaz isimli esnaf ise, "Olaylar uzağımızda olmasına rağmen etkilenip üzülüyoruz. Bizim de huzurlu bir ortamda yaşamaya hakkımız var. Bütün insanların buna duyarlı olması lazım. Sonuçta bu vatan hepimize lazımdır. Bu vatan toprakları üzerinde güzel günler geçirmek istiyoruz" dedi.

(FT-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title