Haberler

Hakkari'deki Kayak Pisti, Uluslararası Standartlara Kavuşuyor

HAKKARİ'nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde kış sezonu öncesi hazırlıklar başladı.

HAKKARİ'nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde kış sezonu öncesi hazırlıklar başladı. Kayak pistinin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla, daha önce 900 metre olan pist uzunluğu 1200 metreye, 2 olan telesiyej sayısı ise 4'e çıkarıldı.

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Merga Bütan'daki Kayak Merkezi ulusalararası yarışmaların yapılabileceği düzeye getirilmesi için daha önce 900 metre olan pist 1200 metreye çıkarılırken, telesiyej sayısı da 4 oldu. Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi ile Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKA) destekleriyle yapılan kayak pisti için 15 milyon TL ödenek harcanacağı belirtildi.

Kayak pistindeki çalışmaları inceleyen Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal,kayak merkezi projesinin Hakkari Valiliği ve DAKA'nın destekleriyle yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Daha önce 900 metre olan kayak pisti 1200 metreye, telesiyej sayısı ise 4'e çıkartılacak.Valmiz sayın Cüneyit Orhan Toprak'ın girişimleriyle başlatılan projede, DAKA'nın yüzde 75'lik dörtlü telesiye projesi desteği ve İl Özel İdaresi'nin yüzde 25'lik pist uzatma ve genişletme çalışmaları aralıksız devam ediyor, İhalemiz sonucunda çalışmalarımız yaz ayından beri devam ediyor. Bu çalışmalarımızı, kış ayına yetiştirme planımız var. Pist alanımız daha önce 900 metreydi. Pist uzatma ve genişletme çalışmalarımızla toplamda 3 bin metre uzunluğunda bir kayak pistimiz olacak. Böylece uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak bir pistimiz olacak.Sporcu yetiştirme imkanla alakalı olan bir şey. Temel amacımız, gençlerimize güzel imkanlar sunmaktır."

'HAKKARİLİLERİN EĞLENEBİLECEKLERİ TEK SOSYAL TESİS'

Güldal, daha önce kayak pistinin günde bin kişiyi ağırladığını,bu pistin hizmete girmesiyle birlikte 4'lü telesiyej ile 4 bin kişiyi ağırlayabilecek bir kapasiteye sahip olacağını belirterek,"İnsanlarımızın kışın eğlenebileceği tek sosyal tesis burasıdır. Hafta sonları insanlar buraya akın ediyor.Telesiyej kuyruklarımız eskisi gibi uzamayacak. Şu an dörtlü telesiyej yapıyoruz. Pistin uzatılmasıyla hem kayarken, hem de telesiyejler de birikmeler olmayacak. Ben buradan tekrardan Valimiz Cüneyit Orhan Toprak başta olmak üzere DAKA ve İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayak Merkezi Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title