Haberler

Hakkari'deki Hain Saldırı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olduğu hain saldırıya tepkiler sürüyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olduğu hain saldırıya tepkiler sürüyor.

Atatürkçü Düşünce Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, hain saldırı kınanarak, "Bugün yapılması gereken şey, Meclis çatısı altında bulunan tüm siyasi partilerin acilen bir araya gelip, sorunun çözümü için ortak karar almaları ve uygulamaya koymalarıdır" denildi.

Halk Sağlığı Uzmanları Derneğinden yapılan açıklamada da toplumsal barışın ne kadar önemli olduğunun iyi bilindiği vurgulanarak, "Yıllardır toplumsal barış ve güvenlik olmadan sağlıklı olunamayacağını, insanın mutlu olamayacağını söyleriz. Terör ve şiddet sorununun çözümü için el ele verme ve yapılması gerekenleri sağduyu içinde düşünüp gerçekleştirme zamanı çoktan gelmiştir" ifadesi kullanıldı.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneğinden yapılan açıklamada ise gerçekleşen saldırının, bardağı taşıran son damla niteliğini taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, "Artık sözün bittiği yerdeyiz. PKK'nın aldığı her can, milletin yüreğinden kopan bir parça gibidir" denildi.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ferdan Ergut da saldırıyı kınayarak, kanlı sürece sessiz kalmanın, ona taammüden ortak olmak anlamına geleceğini kaydetti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title