Haberler

Hakkari'deki Hain Saldırı

Adana, Mersin ve Hatay'da çeşitli sivil toplum kuruluşları, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Adana, Mersin ve Hatay'da çeşitli sivil toplum kuruluşları, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık, yaptığı açıklamada, Hakkari'de meydana gelen çatışmada şehit düşen askerler için tarifi mümkün olmayan büyük bir üzüntü duyduğunu, terörü şiddetle lanetlediğini belirtti.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez de Bitlis'te 5 polis memurunun şehit edilmesi, 3 vatandaşın da katledilmesinin üzüntüsü yaşanırken Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen saldırının derin yaralar açtığını vurguladı.

Sönmez, kanlı terör saldırılarını şiddetle kınayarak, "Türk milletinin provokasyonlara gelmeden ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruma kararlılığında olması gerektiğini" belirtti.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada, Bitlis ve Hakkari'de şehit olan güvenlik görevlilerinin ailelerine başsağlığı diledi.

Açıklamada ayrıca, hükümetin terörün sona erdirilebilmesine yönelik olarak son dönemde yürüttüğü siyasi ve ekonomik girişimlerin başarıya ulaşacağına inanıldığı da belirtildi.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünün mesajında da "terör örgütünün hain saldırıları sonucu Hakkari'nin Çukurca ilçesi ve sınır birliğinde şehit olan kahraman askerlerimiz için acımız sonsuzdur. Son dönemlerde artan bu terör eylemleri, aynı zamanda bölücü terör örgütünün gerçek niyetini de çok açık bir şekilde göstermektedir" ifadelerine yer verildi.

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Onatça, TBMM'de grubu bulunan veya bulunmayan tüm partilerin kutuplaşma ve çatışmaları bir yana bırakarak, diyalog ortamında hukuk ve demokrasi çerçevesi içerisinde sorunun çözümüne odaklanması gerektiğini bildirdi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse ise yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadığını bildirdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyetinden (ÇGC) yapılan açıklamada da Bitlis'ten ve Hakkari'den gelen şehit haberlerinin Türk milletinin yüreğini dağladığı belirtildi.

Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik hain saldırıların nefretle kınandığı ifade edilen açıklamada, terör belasının mutlak surette son bulması ve sorumlularının bulunarak, en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği dile getirildi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Adana Demirspor Kulübü'nün Basın Sözcüsü Halil Tüm de yaptığı açıklamada, "Bilinmelidir ki ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik bu hain saldırı, hedeflenen amacına asla ulaşamayacaktır. Terörü bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz" dedi.

-Mersin-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, çocuklara bile acımayan bu insanlık dışı eylemleri Mersin iş dünyası olarak lanetlediklerini belirtti.

Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin ise Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü hiçbir gücün bozamayacağına inandıklarını, terör saldırıları karşısında Türkiye'nin terörle mücadeleye karşı azim ve kararlıkla sürdürdüğü mücadelenin destekçisi olduklarını bildirdi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Ali Kavak da terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını, bu olayın faillerinin bir an önce ele geçirilmesini temenni ettiklerini söyledi.

Mersin Genç İş adamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy da insanlığın en önemli düşmanı olan terörizmin hiç bir haklı gerekçesi olmadığını belirterek,

"21. yüzyılın yaşandığı bu günlerde gerçekleşen hain saldırılar, terör örgütünün ülkemizin demokratikleşmesinden ne derece rahatsız olduğunun en büyük göstergesidir" görüşüne yer verdi.

-Hatay-

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Ordusu ve milletiyle tek vücut olmaya devam edeceğini belirtti. Teksöz, Hakkari'de PKK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen alçakça saldırıyı kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti.

Hatay Meslek Odaları Koordinasyon Kurulundan (HAMOK) yapılan yazılı açıklamada ise Hakkari'deki terör saldırısının, barış içinde, kardeşçe bir arada yaşama iradesine yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Biz, barışın ancak demokrasi ortamında sağlanabileceğine inanıyor ve şiddet ortamından medet umanları bir kez daha uyarıyoruz" ifadelerine yer verildi.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title