Haberler

Hakkari'de Yemek Yapma Yarışması

Hakkari'de Özel Hatice Avcı Koleji Okul Anneleri Birliği Tarafından "1. Geleneksel Yemek Yapma Yarışması" Düzenlendi.

Hakkari'de Özel Hatice Avcı Koleji Okul Anneleri Birliği tarafından "1. Geleneksel Yemek Yapma Yarışması" düzenlendi.

Mezran Mahallesi'ndeki Hatice Avcı Koleji'nde düzenlenen yemek yapma yarışması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul salonunda sergilenen 122 çeşit yemek, 9 kişilik jüri üyesi tarafından tek tek incelendi. Yarışmada sıcak yemekler dalında Zerrin Yalın, salatalar dalında Naciye Demir, tatlılar dalında ise Nazlı Pastanesi birinci oldu. Yarışmada salata ve soğuk yiyecekler mansiyon dalında da Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mahmut Yimez dereceye girdi. Lise Müdürü Yimez, ödülünü anneler

günü yaklaştığı için Okul Anneler Birliği'ne hediye etti. Hakkari'de yöresel yemekler yapan Göz Nuru Kadın Evi de mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlere yarım ve çeyrek altın ile çeşitli sürpriz hediyeler takdim edildi.

Geleneksel yemek yapma törenine İl Defterdarı Abdullah Kırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğretim Görevlisi Hikmet Yaşar ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

(FT-AKK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title