Haberler

Hakkari'de Ücretsiz Ameliyata Hücum

Merkezi Adana'da Bulunan Türkiye İnterplast Derneği'nin, Hakkari'de 1 Hafta Süreyle Ücretsiz Ameliyat Gerçekleştireceğini Duyurusu Yoğun İlgi Gördü.

MERKEZİ Adana’da bulunan Türkiye İnterplast Derneği'nin, Hakkari’de 1 hafta süreyle ücretsiz ameliyat gerçekleştireceğini duyurusu yoğun ilgi gördü.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz ve 7 kişilik uzman doktor heyeti, plastik ve rekonsrüktif cerrahi gerektiren doğuştan dudak yarığı, el ve ayak parmaklarında yapışıklık, deri kanseri gibi sorunları olan 400 hastanın muayenelerine başladı. Doktorlar, 9- 16 Haziran tarihleri arasında hastalık sırasına göre ameliyatlar yapacak. Türkiye İnterplas Derneği Başkanı Prof. Dr. Yavuz, dernek olarak bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında doktora gitme imkanı bulamayan 4 bin 500 hastayı hiçbir bedel almadan ücretsiz amiliyat ettiklerini söyledi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun daveti üzerine gelen Çukurova Üniversitesi Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Metin Yavuz başkanlığındaki 7 kişilik uzman doktor heyeti, Hakkari’de Devlet Hastanesi'ne ameliyat için başvuran 400 vatandaşın muayeneden geçirmeye başladı. Örnek çalışmaya Hakkari Dağ ve Komando Tugayına bağlı Askeri Hastane doktorları da destek veriyor. Türkiye İnterplast Derneği’nin Başkanı Prof. Dr. Yavuz başkanlığındaki 7 kişilik uzman doktor heyeti, Hakkari’de plastik ve rekonsrüktif cerrahi gerektiren, doğuştan dudak yarığı, doğuştan el ve ayak parmaklarında yapışıklık, el ve ayak parmaklarında farklılık, kulak yokluğu, yanağa bağlı yapışıklık ve buna bağlı olarak yüz felci, yüz kemik kırıkları, silah yaralanmaları, deri kanseri gibi sorunları olan 400 yakın hastanın 9- 16 Haziran tarihleri arasında ameliyatlarını yapacak.

VALİ'DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Çukurova Üniversitesi Plastik Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Yavuz başkanlığındaki Çukurova Üniversitesi Plastik Cerrah Uzmanı Yrd. Doç. Dr Erol Kesiktaş, Uzman Dr. Gökhan Özerdem, Uzman. Dr. Alpaslan Topçu, Aneztezi Uzmanı Prof. Dr Anış Arıboğan ve Anestezi Teknisyeni Hemşire Emel Eren, Hakkari Devlet Hastanesi’ne başvuran hastalarla tek tek ilgilenip, önce fotoğraflarını çekiyor, ardından da gerekli ameliyatlar için muayane yapıyor. Gelen doktorları Hastanede ziyaret eden Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, dar gelirli oldukları için tedavi olamayan vatandaşlara yönelik bu hizmetin büyük bir erdemlilik olduğunu söyledi. Vali Nasuhbeyoğlu, “Bu hizmetlerinden dolayı adım adım ülkeyi dolaşan uzman ekibe, teşükkür ediyorum. Bu ameliyatlar Hakkari ilimizdeki vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve her 3 yılda bir tekrarlanmasını diliyorum” dedi.

YURT DIŞINDA DA ÜCRETSİZ AMELİYAT

Türkiye İnterplas Derneği Başkanı Prof. Dr. Yavuz da, dernek olarak bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında doktora gitme imkanı bulamayan 4 bin 500 hastayı hiçbir bedel almadan ücretsiz ameliyat yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, “Bu dernek sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da plastik cerrah ve anestezi uzmanlarıyla dünyanın her yerinde özellikle bu hizmete ihtiyacı olan bölgelerde ameliyatlar yapıyor. Bugüne kadar 4 bin 500 ameliyat yaptık. Hakkari’de 400 civarında hasta var. Hemen ameliyatlara başlayacağız. Ondan sonra kontroller yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title